Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Декларація чотирьох" - прообраз більшості?

П'ятниця, 26 квітня 2002, 15:34
Лідер Соцпартії України Олександр Мороз не вважає, що підписання політичної декларації блоком "Наша Україна", СПУ, КПУ і Блоком Юлії Тимошенко є прообразом парламентської більшості.

В інтерв'ю журналістам у п'ятницю у Києві він підкреслив, що не став би "так оцінювати це підписання". "Я вважав би, що це було б позитивним явищем у політичному житті, але сьогодні говорити про це рано", - підкреслив Мороз.

За його словами, цей документ треба розуміти як "оцінку організації виборів і політичної атмосфери під час виборів в Україні тими політиками, які не підтримувалися владою, тобто, які були вимушені боротися проти адмінресурсу, орієнтованого на проведення у парламент представників "За єдину Україну!".

Мороз зазначив, що підписання цієї декларації є дуже важливим, оскільки "це певною мірою позиціонує політичні структури у парламенті".

Він висловив надію, що це підписання буде "хорошим сигналом" для суспільства, політичних партій, щоб вони вибирали орієнтир на майбутнє.

Мороз повідомив, що у декларації дається оцінка не тільки Центральної виборчої комісії, іншим структурам, діям адміністрації, порушенням закону, але і передбачаються кроки, які "необхідно зробити, щоб так не повторилося у майбутньому". Мова йде про пропорційну систему виборів, про необхідність змін в системі влади, вибраності голів адміністрацій, пояснив він.

"Це не просто політична заява представників політичних структур, які хочуть дати оцінку ситуації, підвести риску під тим, що вже відбулося, мова йде і про наміри цих політичних сил боротися за позитивні зміни у суспільстві, у тому числі і у політичній системі", - підкреслив Мороз.

Відповідаючи на питання журналістів про те, чи збирається Соцпартія висувати його кандидатуру на головування у тимчасовій президії Верховної ради, Мороз підкреслив, що не вважає це питання "принциповим або важливим".

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Кинджали для Кучми

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: