Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

КУЧМА ЗМІНИВ ГУБЕРНАТОРІВ НА ТЕРНОПІЛЬЩИНІ ТА ЛЬВІВЩИНІ

П'ятниця, 26 квітня 2002, 17:32
Президент України Леонід Кучма звільнив Михайла Гладія з посади глави Львівської обласної державної адміністрації і призначив на посаду губернатора Мирона Янківа.

Про відповідні укази глави держави повідомила його прес-секретар Олена Громницька.

У п'ятницю у Києві в інтерв'ю журналістам вона зазначила, що згідно з указом Гладій звільнений з посади в зв'язку з обранням народним депутатом України за списком блоку "За єдину Україну".

50-річний Янків очолює торгово-економічну місію України в Польщі з лютого 2000 року. У 1973 році закінчив Львівський державний університет ім.Франка. Працював завідуючим кафедрою міжнародних економічних відносин цього вузу. Кандидат економічних наук, професор. Також працював першим заступником глави Львівської обладміністрації.

Коментуючи це призначення, народний депутат від блоку "Наша Україна", глава львівської крайової організації Народного Руху України Ярослав Кендзьор зазначив, що прогнозує акції протесту з приводу призначення головою Львівської обладміністрації Мирона Янківа.

"Президент не скористався здоровим глуздом і розумінням ситуації на Львівщині і призначив главою обласної адміністрації людини з середовища блоку "За єдину Україну" (Янків є членом НДП), який на парламентських виборах набрав в області 3,3% довіри жителів", - заявив Кендзьор в п'ятницю в інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна.

На думку Ярослава Кендзьора, це призначення - "або авантюра, або свідоме ускладнення ситуації в області, адже громада не зможе спокійно спостерігати за тим, як ігнорують її очікування". Він вважає, що в області "будуть виступи протесту як з боку партій-учасниць блоку "Наша Україна", так і громадськості проти такого рішення".

Депутат також підкреслив, що справджується його прогноз про призначення до суботи нового голови обладміністрації, який "першою задачею буде мати опрацювання новообраних депутатів обласної ради", щоб вони голосували за висуванця блоку "За єдину Україну" Ярослава Гадзала. На думку Кендзьора, саме з таким розрахунком "була повністю безпідставно" перенесена сесія обласної ради з 25 на 30 квітня.

***

Іншим своїм указом у п'ятницю президент України Леонід Кучма призначив главою Тернопільської обладміністрації Івана Курницького.

Про це повідомив керівник управління інформації і зв'язків з громадськістю адміністрації глави держави Андрій Чирва в інтерв'ю журналістам в п'ятницю у Києві.

Він також сказав, що президент звільнив з цієї посади Василя Коломійчука в зв'язку з переходом на іншу роботу.

За словами Чирви, Курницький до останнього призначення працював головним консультантом-інспектором головного управління організаційно-кадрової роботи і взаємовідносин з регіонами адміністрації президента.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:22
Атеш: Одне з відділень 44 армійського корпусу ЗС РФ відмовилося атакувати Харківщину
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
Усі новини...
Реклама: