"Вітя, ти не прав", - Семиноженко

П'ятниця, 26 квітня 2002, 18:33
Якщо позиція лівих сил у парламенті є зрозумілою і традиційною, то участь блоку "Наша Україна" у підписанні Політичної декларації чотирьох, "мабуть, свідчить про приміряння ним себе на роль правої опозиції", сказав у п'ятницю в інтерв'ю UNIAN один з лідерів блоку "За єдину Україну", віце-прем'єр-міністр Володимир Семиноженко.

За його словами, така позиція блоку Ющенка його "більш за все турбує". Водночас Семиноженко відкинув можливість створення парламентської більшості чотирма політичними суб'єктами, які підписали декларацію ("Наша Україна", Блок Тимошенко, СПУ та КПУ). За його словами, постійної більшості у парламенті не буде, більше того, при сьогоднішній структурі парламенту "більшість ледве чи була б корисною".

Як сказав Семиноженко, ситуативна більшість існуватиме на першому етапі "під перші голосування", і зараз вже при голосуванні у Підготовчій депутатській групі при визначенні складу президії ВР для ведення першої сесії, при розподілі парламентських комітетів "проглядається загальна динаміка цієї ситуативної більшості".

За його словами, жодна з політичних сил не виграла на виборах, а заяви про програш влади - "це самозаспокоювання і нав'язування думки, що саме їм довіряє народ". На думку Семиноженка, "цінність" перемоги мажоритарників "набагато вища", ніж, зокрема, блоку "Наша Україна", де "за популярністю одного лідера заховалися усі інші". "Тому максимальну народну підтримку отримав саме блок "За єдину Україну!", - заявив він.

Семиноженко сказав, що не може назвати точної кількості депутатів, які подали заяви про вступ до фракції "Єдина Україна", але зазначив, що ця кількість перевищує "ті мінімальні цифри, що називалися, - 170-180 депутатів".

Читайте також:

Кинжали для Кучми

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування