Українці за входження до союзу з Росією та Білорусією

П'ятниця, 26 квітня 2002, 18:48
Майже половина виборців виступають за те, щоб партії та блоки, обрані ними до парламенту, "обстоювали приєднання України до союзу Росії та Білорусі". Таку позицію підтримують 46% опитаних фондом "Демократичні ініціативи" разом з фірмою Социс. Соціологічне дослідження проводилося серед 1200 респондентів з 6 по 14 квітня на замовлення Всеукраїнського громадського моніторингового комітету, похибка вибірки не перевищує 3%.

Водночас 28% опитаних вважають, що обрані ними сили не повинні "обстоювати приєднання України до союзу Росії та Білорусі". Не змогли відповісти на це питання 26% респондентів.

Науковий керівник фонду "Демократичні ініціативи" Ірина Бекешкіна, коментуючи такі результати дослідження, зауважила, що питання приєднання України до союзу Білорусії та Росії "не є найбільш значущим для виборців" і в першу чергу їх цікавлять економічні питання.

Згідно з іншими даними опитування, 21% висловився на користь того, щоб політичні сили, за які вони проголосували, "обстоювали більш швидкий рух до ринкових перетворень", а 25% - за "повернення до централізованої державної економіки". 27% виступають за "обережне, поступове просування до ринкової економіки".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування