Драчевський проти повторної дуелі з Жиром

П'ятниця, 26 квітня 2002, 19:12
Кандидат у депутати у виборчому округу №35 Віктор Драчевський оскаржив у Верховному суді рішення Центрвиборчкому від 19 квітня, яким вибори в цьому округу визнані недійсними. Про це говориться в заяві Драчевського.

Драчевский вважає, що його суперник по округу Олександр Жир "некоректно вживає ряд понять" і цим "вводить в оману ЗМІ і виборців".

Зокрема, "25 квітня на прес-конференції у Києві Жир у черговий раз заявив про фальсифікації результатів виборів, що ніби мали місце на більшості виборчих дільниць округу, - говориться в заяві. - Цим Жир фактично звинуватив членів участкомів (приблизно 2 тисяч громадян України) у здійсненні карного злочину, що, щонайменше, некоректно до виголошення судом відповідного вироку".

Драчевський стверджує, що "спочатку (з моменту подачі Жиром першої скарги у Центрвиборчком) мова йшла не про фальсифікації, а про невідповідності і розходження у протоколах дільничих виборчих комісій на деяких дільницях. На думку окружної виборчої комісії, характер і кількість цих відхилень і розходжень незначні і дозволяють з достовірністю встановити результати волевиявлення громадян".

На думку Драчевського, "саме ці відхилення і розходження у протоколах були використані Жиром як аргумент у серії дій і заяв, направлених на визнання виборів у окрузі недійсними".

"Кампанія з анулювання результатів виборів була побудована Жиром в його традиційному стилі з орієнтацією на судові розгляди, на використання так званих юридичних технологій післявиборчої боротьби", - заявляє кандидат.

"Питання не у повторних виборах, - вважає Драчевський, - Питання у тому, навіщо примушувати виборців ще раз пройти через виборну кампанію і голосування, витрачати масу часу і бюджетних коштів, якщо немає вагомих підстав для визнання виборів у 35 окрузі недійсними".

Як повідомлялося, ЦВК України 19 квітня визнав недійсними вибори у 35-му одномандатному окрузі Дніпропетровської області. У ЦВК надійшла скарга Жира, який приклав до неї 92 протоколи, в 55 з яких ЦВК виявив розходження даних з даними протоколів, поданих окружною виборчою комісією. У зв'язку з порушеннями закону про вибори, які мали місце при підрахунку голосів і складанні протоколів дільничих виборчих комісій, ЦВК прийшов до висновку, що неможливо з достовірністю визначити результати виборів на 25 дільницях з 92 дільниць 35-го округу.

Жир 25 квітня погодився з рішенням ЦВК про необхідність проведення повторних виборів в окрузі. Він не збереться звертатися у судові інстанції і брати участь у повторних виборах.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування