Кінах уже боїться, щоб Ющенко з Тимошенко і Симоненком не стали наслідувати Гітлера

Субота, 27 квітня 2002, 13:49
Прем'єр-міністр України Анатолій Кінах піддав критиці декларацію, підписану блоком "Наша Україна", Соцпартією, Компартією і Блоком Юлії Тимошенко, в якій стоїть вимога, зокрема, відправити у відставку ряд керівників областей, що чинили тиск в ході виборчої кампанії.

"Мене непокоять такі приклади, коли звинувачуються (очевидно, мається на увазі "об'єднуються" – УП) крайньо ліві і праві фланги серед політичних структур України. Я би дуже не хотів, щоб підписанти у відповідній декларації перетворилися в ситуативну або стабільну більшість (парламентську)", - заявив прем'єр на прес-конференції у Львові, коментуючи декларацію.

"Ми маємо дуже багато прикладів в історії, негативних наслідків для суспільства, демократії і держави, коли об'єднуються крайньо ліві та праві", - заявив Кінах.

У зв'язку з цим він підкреслив, що розглядає ці кроки опозиції як "інерцію політичних перегонів, виборчої кампанії до Верховної Ради".

Прем'єр висловив сподівання, що підписанти декларації зрозуміють, "якщо ми мріємо про правову і демократичну державу, то необхідно завжди пам'ятати, що існує принцип презумпції невинуватості, необхідності судового рішення, на підставі якого можна зробити висновок, що людина порушувала законодавство або скоїла той або інший злочин".

Кінах заявив, що уряд буде працювати над питаннями поліпшення кадрової системи державного управління в Україні, додавши, що це є "великою проблемою для України". За його словами, за минулі роки в Україні було "трохи втрачено" те, що в цивілізованому світі називається кадровою політикою.

У зв'язку з цим він підкреслив, що уряд готовий до співпраці в цих питань з усіма політичними структурами, зокрема, з підписантами цієї декларації, однак додав, що буде це робити на "прозорих, демократичних і правових умовах".

Як повідомлялося, "Наша Україна", БЮТ, СПУ і КПУ підписали 25 квітня декларацію, в якій декларують готовність "спільними зусиллями найближчим часом" реформувати виборчу систему, впровадивши пропорційну систему виборів у Верховну Раду, а також "створити механізми, які забезпечили б відповідальність політичної конфігурації парламенту і уряду шляхом формування Кабміну парламентською більшістю".

Сторони, що підписали документ, також будуть ініціювати відставку голів місцевих держадміністрацій, "які під час виборів фактично санкціонували масові порушення законодавства і фальсифікацію результатів голосування".

Крім того, "Наша Україна", БЮТ, СПУ і КПУ збираються проаналізувати роботу Центрвиборчкому на виборах-2002, ініціювати кадрові рішення за результатами цього аналізу, а також перехід до представницького способу формування ЦВК.

У документі також міститься констатація поразки влади на виборах-2002
.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування