Ющенко пояснює своє об`єднання з комуністами аморальністю влади

Субота, 27 квітня 2002, 15:08
Політична декларація про підсумки виборчої кампанії до Верховної Ради України, підписана 25 квітня блоком "Наша Україна", СПУ, БЮТ та КПУ - це "спроба зробити моральну оцінку виборів", вважає Віктор Ющенко.

Водночас, передає слова лідера блоку прес-служба "Нашої України", він розуміє, що цей документ "не приведе до юридичних наслідків чи серйозних змін за підсумками виборів".

"Перш за все, підписуючи цей документ, ми заявили офіційно про те, що на виборах владою зневажався закон і підписанти не вважають ці вибори демократичними", - зазначив Ющенко.

За його словами, альтернативний підрахунок голосів показав розходження з офіційними даними на 2%, які набрала "Наша Україна". Ющенко сказав, що до сьогодні блок не отримав 13% протоколів з виборчих дільниць, аби повністю завершити паралельний підрахунок голосів.

Ющенко наголосив, що політичну декларацію підписано, аби запобігти повторенню недоліків цієї виборчої кампанії. Зокрема, сказав він, необхідно ініціювати ряд змін до чинного виборчого законодавства, які б унеможливлювали фальсифікацію виборів. За його словами, "Наша Україна" пропонуватиме зміни, які б передбачали суто пропорційну систему виборів, а також формалізували статус представників виборчих комісій та дій влади на виборах.

Керівник штабу "Нашої України", голова партії "Солідарність" Петро Порошенко також зазначив, що об'єднання цих чотирьох сил в оцінці дій влади на виборах є знаковим.

Порошенко зазначив, що напередодні виборчої кампанії всі сподівалися, що влада забезпечить прозорість і демократичність виборчого процесу. Однак, констатував він, "влада не витримала іспит виборами".

Порошенко відзначив, що законодавча база мала всі умови, аби ЦВК і окружні комісії діяли неупереджено. При цьому, наголосив він, всі стали свідками того, як "відомство Михайла Рябця демонструє політику подвійних стандартів".

Порошенко переконаний, що внесення змін до закону про вибори та закону про ЦВК будуть поставлені на порядок денний парламенту одними із перших. Він вважає, що удосконалювати виборче законодавство необхідно "по гарячих слідах". Порошенко впевнений, що у "парламенті буде знайдено необхідну кількість голосів", аби підтримати такі зміни.

Читайте також:

Кінах уже боїться, щоб Ющенко з Тимошенко і Симоненком не стали наслідувати Гітлера

"Декларація чотирьох" - прообраз більшості?

Кинжали для Кучми

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування