Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко – вже президент для 1/3 України. У нього пік

Субота, 27 квітня 2002, 16:53
Згідно з останніми даними соціологічного опитування, в президентському рейтингу на сьогодні лідирує глава блоку "Наша Україна" Віктор Ющенко, за якого готові проголосувати 29,3% респондентів.

Це найкращий показник протягом одного року моніторингу настроїв електорату щодо президентських виборів, відзначив Анатолій Гриценко, президент Українського центру економічних і політичних досліджень імені Олександра Разумкова.

При цьому, сказав Гриценко, Ющенко значно випереджає лідера Компанії Петра Симоненка, якого готові підтримати 12,6% опитаних. Наступні позиції належать
лідеру СДПУ(О) Віктору Медведчуку (6,4%),
лідері однойменного блоку Юлії Тимошенко (6,3%) і
лідеру Соцпартії Олександру Морозу (4,1%).

Найкращий показник серед кандидатів від блоку "За Єдину Україну!" у прем'єр-міністра Анатолія Кінаха - 2,5%, Володимир Литвин набрав би сьогодні 1,9% голосів, Сергій Тігіпко - 0,9%, Володимир Семиноженко - 0,4%.

Лідер ПСПУ Наталія Вітренко отримала б 3,6% голосів. Голосували б проти всіх 6,6% опитаних, не брали б участі - 4,6%, не змогли відповісти - 20,8%.

Такими є результати дослідження, проведених соціологічною службою УЦЕПД з 18 по 24 квітня у всіх регіонах України. У опитуванні брали участь 2000 респондентів старші 18 років. Похибка вибірки 2,3%.

Гриценко зазначив, що найвищий рівень підтримки Ющенко має на заході (61,7% опитаних), найнижчий - на сході України (12,7%). Але і на сході - це другий показник після Симоненка, якого підтримують 19,6% респондентів.

Експерт вважає, що на сьогодні лідер "Нашої України" має найкращі стартові умови для проведення президентської кампанії. "Його задача не розгубити перевагу і нарощувати її, особливо на сході", - зазначив Гриценко.

З іншого боку, на його думку, перед партією влади стоїть завдання знаходження прийнятної і публічної кандидатури в президенти. Жоден з лідерів блоку "За Єдину Україну!" не пройшов випробування на публічність, і їх рейтинги на порядок нижче за лідерів гонки, відзначив Гриценко. Всі кандидати від партії влади (Кінах, Литвин, Тігіпко і Семиноженко) під час соціологічного опитування набрали менше голосів, ніж Тимошенко, яка діє в умовах жорсткого тиску і інформаційної блокади.

Коментуючи рейтинги Медведчука і Тимошенко, які мають майже рівні показники, Гриценко підкреслив, що вони абсолютно різні за своїм якісним наповненням.

Якість рейтингу лідера СДПУ(О) визначається фактичною поразкою партії на парламентських виборах в порівнянні з очікуваннями. Тимошенко, навпаки, дуже енергійно провела кампанію і в умовах тотального застосування адміністративного ресурсу і інформаційного натиску зуміла домогтися цілком пристойного результату. "Вона зараз на підйомі і може скласти реальну конкуренцію всім, без виключення, кандидатам", - вважає політолог.

На думку Гриценка, парламентські вибори були генеральною репетицією президентських, і боротьба за посаду глави держави фактично стартувала 1 квітня нинішнього року.

Чергові президентські вибори повинні пройти осінню 2004 року.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
18:21
Зеленський провів Ставку: увага до захисту інфраструктури, ситуація на фронті, виробництво зброї
18:20
Михальчик здобув срібну нагороду на перегонах "24 години Ле-Мана"
18:19
Зеленський сподівається, що Трамп не буде проти України
17:58
Українці зможуть лишатися у Німеччині попри протермінований паспорт
17:53
Threads має вже 150 млн користувачів на місяць: менше, ніж планував Цукерберг
17:52
Мінекономіки відкрило грантову програму на 1 мільйон доларів для підприємниць
17:51
Приватбанк завершив перший квартал із чистим прибутком у 14 мільярдів
17:51
Піхотна снайперка Білозерська про шлях від добровольця до офіцера ЗСУ, жінок на війні та особливості роботи марксмена
17:47
Росіяни поцілили біля залізничного вокзалу в Балаклії на Харківщині: семеро постраждалих
17:37
Порносайт для котів: зоозахисники в оригінальний спосіб закликали стерилізувати тварин
Усі новини...