Говорячи про "найважливіші завдання" Києва, Паскуаль почав натякати на "Кольчугу"?

Субота, 27 квітня 2002, 17:27
Захід чекає від України більш енергійного проведення політичних і економічних реформ, від успіху реалізації яких буде залежати зближення країни з європейськими і євроатлантичними структурами. Про це у суботу у Києві завив посол США в Україні Карлос Паскуаль.

За його словами, як і раніше однією з головних проблем України є "корумпованість столичних і регіональних органів влади, секторів економіки, зокрема енергетичного, де більшість розрахунків за газ здійснюється по бартеру".

У ході конференції "Україна і Захід-2002: програма дій заради прогресу" Паскуаль також відзначив, що "слабість судової системи в Україні, яка також корумпована", у тому числі і на місцевому рівні.

Коментуючи перспективи діалогу України-НАТО, посол США зазначив, що "Україна повинна відповісти на питання, чи потрібне їй громадянське суспільство". "НАТО тримає двері відкритими для всіх європейських демократичних країн, й якщо Україна візьме на себе зобов'язання продовжити реформи, НАТО буде докладати всіх зусиль до співпраці з Україною як з одним зі своїх ключових партнерів", - додав він.

Паскуаль вважає також, що Україні потрібно поставити перед собою питання розробки більш детальної програми взаємодії з НАТО, оскільки спільні ініціативи "були не достатньо змістовні".

Посол висловився за прискорення реформування української армії.

Говорячи про перспективи участі українських миротворців в операціях під егідою ООН, Паскуаль відзначив необхідність навчання українських військовослужбовців іноземним мовам.

Серед найважливіших завдань України посол назвав також необхідність встановлення жорсткого контролю над технологіями, що дозволяють виробляти зброю масового знищення. В їх отриманні зацікавлені терористичні організації, нагадав дипломат.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування