Литвин думає, що "Наша Україна", БЮТ, СПУ і КПУ страждають відсутністю логіки

Понеділок, 29 квітня 2002, 11:01
Лідер блоку "За єдину Україну!", глава адміністрації президента Володимир Литвин не бачить особливої логіки в декларації, підписаній на минулому тижні Компартією, Соцпартією, блоком "Наша Україна" і Блоком Юлії Тимошенко, в якій констатується поразка влади на виборах-2002.

У ексклюзивному інтерв'ю Першому національному телеканалу в неділю Литвин висловив думку, що в декларації "простежується певний алогізм".

Він пояснив, що у виборчих списках цих партій і блоків "також чимало представників влади, в тому числі, і чинних представників влади, і вчорашніх представників влади".

"Очевидно, якщо дотримуватися цього принципу, а логіка вимагає визнати це і реальні списки, то необхідно визнати, що декларацію підписали проти себе, - сказав Литвин. - Очевидно, розрахунок був отримати голосів більше, а отримали менше, і тому вони декларують, що програла влада, значить, програли і представники цих чотирьох політичних партій".

Крім цього, вважає Литвин, заява про поразку на виборах влади не є логічною ще і тому, що депутатська фракція "За єдину Україну!" є найчисленнішою (в сесійному залі зарезервовано 186 місць).

Він також підкреслив, що вибори були не тільки до Верховної Ради, але і до органів місцевого самоврядування, місцевих органів влади. Так, за словами Литвина, до обласних рад обрано 2 101 депутат, з яких від блоку "За єдину Україну!" - 46,5%.

При цьому в обласних радах Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Донецької, Житомирської, Запорізької, Луганської, Харківської і Чернівецької областей блок "За єдину Україну!" отримав абсолютну більшість мандатів, сказав він.

Литвин повідомив, що на основі блоку вже сформована більшість в багатьох облрадах. Також за його словами, в 19-ти обласних центрах на виборах міських голів перемогли представники блоку "За єдину Україну!"

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування