Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна має бути вдячна ПАРЄ, як першому вчителю

Понеділок, 29 квітня 2002, 13:58
Рада Європи не сприйняла модель ОБСЄ в оцінці українських виборів, заявив голова Делегації Верховної Ради України при ПАРЄ Борис Олійник на прес-конференції за підсумками квітневої сесії Парламентської Асамблеї Ради Європи.

Він зауважив, що ОБСЄ займається питаннями колективної безпеки, а Рада Європи є "віховою інституцією, що займається правами людини". Тому, вважає Олійник, Рада Європи вирішила надіслати до України поствиборчу місію, яка проаналізує результати голосування 31 березня.

"Україна має дякувати Раді Європи за те, що вона вчила нас абетці з прав людини", - зауважив Олійник. За його словами, на минулих виборах найбільш вразливою була "зневага до людини, як до особи".

Делегат ВРУ в ПАРЄ Сергій Головатий вважає, що у Раді Європи зараз з'являється розуміння того, що "Україна стоїть на порозі змін". Він припустив, що хоч ПАРЄ і знає, наскільки демократичними були парламентські вибори, однак в остаточній доповіді буде також зауважено, що в Україні посилюються демократичні зрушення.

Водночас інший делегат України в ПАРЄ Василь Костицький вважає, що не потрібно переоцінювати роль нової місії Парламентської асамблеї Ради Європи, яка приїде в Україну у травні з післявиборчим візитом. "Буде трохи шуму в Європі і буде додана крапля негативу іміджу України, через два-три місяці Європа про це забуде, а ми відмиватимемо імідж держави", - зауважив Костицький. При цьому він не був переобраний на наступної Верховної Ради.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...