Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Соціалісти готові висунути Мороза на спікера. Віце-спікер - не його рівень

Понеділок, 29 квітня 2002, 14:50
Представник Соціалістичної партії України у робочій групі з підготовки першого засідання новообраного парламенту Станіслав Ніколаєнко не виключає, що підписанти "заяви чотирьох" ("Наша Україна", Блок Юлії Тимошенко, СПУ та КПУ) можуть обрати керівництво парламенту. "Якщо четвірка утримається, то це буде нормальний варіант для України", - зазначив він в інтерв'ю журналістам.

Ніколаєнко також повідомив, що у понеділок до нього підходили деякі представники СДПУ(О), які повідомили, що на політбюро партії дехто піднімав питання про приєднання до цієї заяви. Однак, зауважив представник соціалістів, СДПУ(О) рішення щодо цього не прийняла.

За словами Ніколаєнка, якщо "група чотирьох" узгодить своїх претендентів на посади у керівництві парламенту, то соціалісти готові висунути Олександра Мороза на посаду голови Верховної Ради. "На рівень заступника його не пропонуватимемо, це не його вагова категорія", - зауважив він.

Однак, якщо соціалісти не отримають посаду спікера, то будуть претендувати на крісло заступника голови парламенту чи керівника бюджетного комітету. За словами Ніколаєнка, у партії є "мінімум три кандидатури" на посаду віце-спікера. За його словами бюджетний комітет могли б очолити Йосип Вінський або Юрій Луценко.

Ніколаєнко також зазначив, що СПУ попередньо обговорила свої кандидатури на керівні посади у комітетах Верховної Ради. Так, Микола Рудьковський міг би претендувати на голову комітету з питань ПЕК, Станіслав Ніколаєнко – комітету з питань освіти, Олександр Баранівський – комітет з питань Чорнобильської катастрофи, Леонід Вернигора - комітету з соціальної політики, Микола Мельник – комітету з питань АПК. За словами Ніколаєнка, у соціалістів є аж дві кандидатури на посаду голови комітету з питань свободи слова – Іван Бокий та Іван Сподаренко.

Водночас Ніколаєнко заявив, що ці пропозиції "обговорювалися у фракції, однак рішення щодо них не були прийняті".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування