Комуністи виступають проти створення парламентської більшості

Понеділок, 29 квітня 2002, 15:03
Керівник підготовчої групи з проведення першого засідання новообраного парламенту комуніст Адам Мартинюк прогнозує, що у Верховній Раді "не буде сталої парламентської більшості. Водночас він зауважив, що одним із завдань комуністів є "не допустити поділу парламенту на так звану тимчасову більшість, і так звану тимчасову опозицію".

"Треба, що всі сили взяли пропорційну участь у розподілі посад", - сказав Мартинюк у понеділок в інтерв'ю журналістам.

В умовах відсутності сталої більшості комуністи голосуватимуть відповідно до своїх програмних засад, повідомив Мартинюк. Водночас він додав, що Компартія веде консультації з усіма політичними силами, які пройшли до нової Верховної Ради. "Перший і другий тур переговорів уже відбулися", - зауважив він.

Говорячи про обрання керівних органів парламенту, Мартинюк припустив, що "рекорд 1998 року перевершено не буде" і вибори спікера "будуть проведені швидше".

Мартинюк повідомив, що очолювана ним група ще збереться на одне засідання 13 травня, напередодні відкриття першої сесії нового парламенту.

Він також не виключив, що у ході переговорів між лідерами партій-переможців під час свят буде вирішено змінити домовленості, досягнуті у ході роботи підготовчої групи. Зокрема, щодо обрання голови Верховної Ради не відкритим, а таємним голосуванням.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...