Шкіль обіцяє витягти вмираючих унсовців з в'язниці за допомогою мандата

Понеділок, 29 квітня 2002, 15:30
Одного з ув'язнених членів УНА-УНСО Павла Литвиненка, з яким стався серцевий напад, у понеділок карета "швидкої допомоги" забрала з зали судового засідання до лікарні.

Ув'язнені унсовці під час чергового судового засідання Голосіївського міського суду у цій справі заявили, що вони не залишать залу судового засідання, доки не отримають відповіді на запитання, чи буде надана Литвиненку належна медична допомога.

Нагадаємо, що 23 квітня Литвиненка бригада швидкої медичної допомоги вже забирала до лікарні прямо з зали судового засідання, куди привезли усіх обвинувачених у причетності до організації та участі у масових заворушеннях 9 березня 2001 року в Києві унсовців для проведення чергового судового засідання.

У зв'язку з хворобою одного з підсудних, Голосіївський районний суд м.Києва оголосив перерву у слуханні судової справи обвинувачених членів УНА-УНСО до 15 години 29 квітня.

Представник прокуратури Києва висловивлювався за неможливість слухати справу без одного з підсудних. Натомість адвокати унсовців, самі обвинувачені та потерпілі не заперечували проти продовження слухання справи без Литвиненка.

Новообраний народний депутат України Андрій Шкіль перед початком судового засідання заявив, що "буде використовувати усі можливості, які дає мандат народного депутата", аби звільнити членів УНА-УНСО.

Шкіль також зазначив, що зараз має "домовленості практично з усіма керівниками опозиційних партій і політичних фракцій", представники яких є у ВР, аби проводити роботу щодо звільнення унсовців.

Він також висловив впевненість, що найближчим часом "буде достатньо серйозний тиск", аби цей судовий процес або був завершений, або нормально продовжений. Шкіль також повідомив, що минулого тижня мав зустріч з "певними керівниками" УНА-УНСО, під час якої було укладено домовленість про зменшення на певний час кількості сенсаційних та різких заяв з боку партії. "Позаяк ми вирішили будь-яких сенсацій з цього не робити, оскільки внутрішньопартійне життя - це і є внутрішньопартійне життя, а для нас зараз основне - звільнити хлопців", - сказав Шкіль.

UNIAN

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування