Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На Патріаршому соборі може бути розглянуто питання педофілії серед духовенства

Понеділок, 29 квітня 2002, 16:46
На Патріаршому соборі Української греко-католицької церкви, який пройде у Львові з 30 червня по 4 липня, може бути розглянуте питання педофілії серед греко-католицького духовенства, якщо делегати порушать це питання. Про це повідомив на прес-конференції у Львові глава УГКЦ кардинал Любомир Гузар.

За його словами, наразі на порядку денному собору цього питання немає. "Ми не ставимо перед собою завдання займатися проблемами всього світу, - сказав Гузар. - Але якщо серед проблем, порушених делегатами, буде і ця, то таке питання може бути включене до порядку денного".

Нещодавно, Папа Римський Іоан Павло II зажадав вжити жорстких заходів щодо священнослужителів, викритих у сексуальних домаганнях щодо дітей. Він заявив про це 23 квітня на зустрічі за закритими дверми з 13 американськими кардиналами, які прибули до Ватикану у зв'язку зі скандалом, що вибухнув у США.

Вищі католицькі ієрархи Сполучених Штатів звинувачуються в тому, що покривають священиків-педофілів, намагаючись врятувати репутацію Церкви.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування