Протистояння Жир-Драчевський поки завершено

Понеділок, 29 квітня 2002, 17:50
Верховний суд України залишив в силі рішення Центрвиборчкому про визнання недійсними виборів в 35-му мажоритарному окрузі.

Як повідомив в інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна в понеділок помічник члена правління партії "Реформи і порядок" Олександра Жира, таке рішення Верховний суд прийняв після розгляду скарги кандидата по цьому ж округу Віктора Драчевського, що оскаржив рішення Центрвиборчкому від 19 квітня, яким вибори в цьому окрузі визнані недійсними.

Як повідомлялося, ЦВК України 19 квітня визнала недійсними вибори в 35-му одномандатному окрузі Дніпропетровської області. До ЦВК надійшла скарга Олександра Жира, який доклав до неї 92 протоколи, в 55 з яких ЦВК виявила розходження даних з даними протоколів, поданих окружною виборчою комісією.

У зв'язку з порушеннями закону про вибори, які мали місце при підрахунку голосів і складанні протоколів дільничих виборчих комісій, ЦВК дійшла до висновку, що неможливо з достовірністю визначити результати виборів на 25 дільницях з 92 дільниць 35-го округу.

Олександр Жир 25 квітня погодився з рішенням ЦВК про необхідність проведення повторних виборів в окрузі. Він не зберається звертатися в судові інстанції і братиме участь у повторних виборах.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування