Прикра поразка

Вівторок, 30 квітня 2002, 11:02
Поразки від словаків в черговому матчі ЧС-2002 в Швеції збірна України аж ніяк не заслуговувала, незважаючи навіть на те, що грали проти досвідчених суперників. В грі, яку команда Богданова програла з рахунком 5:4, українці принаймні "заробили" на нічию. На відміну від матчу з фіннами, де в принципі нашій команді було нічого й чекати, в грі зі словаками були всі шанси на перемогу. Українці навіть першими вийшли вперед, відзначився російський легіонер Климентьєв. Потім словак Томік зрівняв рахунок, але під кінець першого періоду Сальников вивів нашу команду вперед.

Проте не судилося українцям отримати перші очки на чемпіонаті, за рахунку 4:4 за три хвилини до закінчення гри Літнер встановив кінцевий результат гри 5:4 – перемога збірної Словаччини.

Варто відзначити, що в цій грі було чимало зіткнень, які переростали в міні-бійки хокеїстів команд, серед українців в цьому плані виділявся як завжди Шахрайчук. По воротах Карпенка-Симчука словаки завдали 44 кидка, а українці 26. До того ж за кількістю штрафів ми випередили словаків 24 хвилини проти 28 українських. Вартий уваги і той факт, шо в складі збірної Словаччини виступали 6 легіонерів з НХЛ, а в українців лише один - Дмитро Христич.

Відзначимо, що в іншому матчі нашої групи фінни розгромили поляків 8:0. Черговий матч групового турніру збірна України зіграє саме з поляками, які є дебютантами чемпіонату і в двох матчах пропустили 15 шайб і не закинули жодної. Будемо сподіватися, що саме в цій грі, яка пройде у вівторок збірна України здобуде свою перемогу.

Анатолій Богданов, головний тренер збірної України:

- Незважаючи на поразку від Фінляндії, упевненість в тому, що ми можемо боротися з найсильнішими командами на рівних, з'явилася саме в тому матчі. Сьогоднішня зустріч також вдалася. Звичайно, образливо поступатися в такій грі - з п'яти закинутих нам шайб як мінімум дві на совісті нашого воротаря Ігоря Карпенко, але я радий, що команду не бентежило ні це, ні те, що у другому періоді хлопцям більше двох хвилин довелося грати утрьох. Загалом же, думаю, глядачі не жалкували з приводу грошей відданих за квитки.

- Не думаєте, що дозволяли дуже часто кидати по своїх воротах?

- Діючи переважно в меньшості, важко атакувати самим. Якщо порівнювати клас окремих хокеїстів Словаччини з класом наших, то тут ми, звичайно, поступаємося. Але домагатися успіху, зустрічаючись з суперником такого рівня, можна за рахунок хорошої оборони, блискучої гри голкіпера. Сьогодні все це команда показала - за винятком Карпенко.

- Чи не здається вам, що Симчук досить часто умисно зсуває ворота?

- Біда не в тому, що зсуває. А в тому, що арбітри це помічають.

Дмитро Христич, нападаючий збірної України:

- В першому періоді ми зрозуміли, що можемо грати зі словаками на рівних. Так і вийшло. Але нас підвели вилучення. І те, що, діючи в більшості, не зуміли забити гол.

- Відчуття, що граєте на рівних, було незвичним?

- В якійсь мірі так. Для мене це третій виступ за збірну України, тому незвичне багато що. Стежив, звичайно, за командою через океан, але виявитися в гущавині подій - зовсім інша справа.

- Те, що ви з Петером Бондрой - одноклубники в НХЛ, полегшує задачу грати проти нього?

- Так, я знаю, наприклад, що коли його команда в більшості, Бондра діє на місці захисника і дуже любить кидати з ходу від синьої лінії. Радий, що сьогодні йому ні разу не вдалося кинути чисто.

Словаччина - Україна - 5:4 (2:1, 2:2, 1:1)

Шайби: Проценко (Климентьев), 03:05 (0:1). Томік (Сомік, Шатан), 04:21 (1:1). Глінка (Сомік), 13:55 (2:1). Сальников (Христич, Тимченко), 20:50 (2:2). Бобровніков (Зіневич), 26:54 (2:3). Чорні (Глінка), 31:37 (3:3). Лінтнер (Павліковськи), 32:30 (4:3). Цируль (Толкунов, Проценко), 48:13 (4:4). Лінтнер (Шатан), 56:50 (5:4 - біл.).

За інформацією "Спорт-Экспресс"*http://www.sport-express.ru

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:58
У Калузькій області Росії безпілотник пошкодив енергетичну інфраструктуру
00:25
У Нью-Йорку біля суду, де перебував Трамп, чоловік вчинив самопідпал
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
Усі новини...