Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Декларація чотирьох" - ляпас владі - Томенко

Вівторок, 30 квітня 2002, 14:20
"Декларація чотирьох" - це, скоріше, ляпас по самовпевненості нинішньої влади, аніж документ про створення парламентської більшості. Про це заявив у вівторок в інтерв'ю UNIANдиректор Інституту політики, народний депутат від блоку Віктора Ющенка "Наша Україна" Микола Томенко.

За словами Томенка, логіка цього документа цілком очевидна. Після виборів влада намагається переконати суспільство у тому, що вона отримала фантастичну підтримку громадян. Більше того, не погоджуючись на зміну уряду та нехтуючи результатами виборів, Президент України Леонід Кучма самостійно замінює голів обласних державних адміністрацій (йдеться про призначення нових губернаторів Львівської та Тернопільської областей) на представників тієї самої сили, яка у даних регіонах навіть не подолала 4-відсоткового виборчого бар'єру, зауважив політолог.

За словами Томенка, такі дії влади свідчать про те, що вона нічого не навчилася під час виборів та продовжує створювати "віртуальний політичний образ України, в якому нібито усе суспільство знаходиться на її боці". Зокрема, глава Адміністрації Президента та водночас лідер блоку "За єдину Україну!" Володимир Литвин оцінює результати парламентських виборів кількістю обраних депутатів обласних чи районних рад, вибори до яких, на переконання політолога, "не були демократичними у принципі".

Томенко наголосив, що насправді реальна оцінка довіри до влади визначалася виключно голосуванням за партії та блоки, де були представлені конкретні політичні програми та лідери. І саме у цьому влада, представлена блоком "За єдину Україну!", зазнала нищівної поразки, зазначив він.

За словами Томенка, ще однією обставиною, що змусила чотири політичних сили підписати спільну декларацію, є необхідність змін в країні - як кадрових, так і соціально-економічних. Політолог не виключив, що "попри активну мобілізацію у лави фракції "Єдина Україна" (створеної на основі блоку "За єдину Україну!") великої кількості депутатів-мажоритарників - якщо не упродовж весни-літа, то восени чи взимку вдасться приступити до серйозного оновлення влади не лише на центральному, але й на місцевому рівнях".

UNIAN

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування