Доказів продажу Україною Іраку зброї немає - представник Держдепартаменту США

Вівторок, 30 квітня 2002, 15:02
Представник державного департаменту США Річард Баучер заявив у понеділок, що він ознайомився з повідомленнями про те, що Київ продав Багдаду військові радари "Кольчуга" на суму 100 мільйонів доларів, але жодних доказів цієї торговельної операції немає.

Як говориться в повідомленні Державного департаменту США, текст якого переданий до агентства Інтерфакс-Україна у вівторок, США "уважно вивчають будь-яку інформацію, яка стосується цього питання, негайно за фактом її отримання". У цей час США не має в своєму розпорядженні "достовірних доказів" того, що з України до Іраку постачалися системи "Кольчуга".

"Можете бути упевнені, що, якщо ми виявимо проникнення зброї в Ірак з якоїсь країни, ми вживемо відповідних заходів", - так було сказано на брифінгу в Держдепартаменті США, зазначається в повідомленні.

"Український уряд заявив, що такого постачання не було і не буде. Ми сподіваємося, що в Україні потурбуються, щоб таке постачання не здійснювалося".

Минулого тижня посольство Іраку у Києві відкинуло повідомлення про те, що Україна продала радари Багдаду і заявило, що ці звинувачення є частиною "агресивної американської кампанії проти Іраку, щоб порушити дружні відносини між Іраком та Україною".

Радіо Свобода, Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування