Тимошенко вважає, що Україні не треба парламентська більшість

Вівторок, 30 квітня 2002, 17:50
Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко вважає, що Україні "не потрібна" парламентська більшість і вона "не передбачена" системою влади в Україні.

Як заявила Тимошенко в інтерв'ю "Українській правді", більшість є рисою парламентських республік. "Зараз в Україні йде спекуляція цією більшістю і на цьому роблять політичні заяви", - зазначила вона. Лідер БЮТ також повідомила, "неможливо" створити більшість з "групи чотирьох" ("Наша Україна", БЮТ, СПУ і КПУ).

У той же час Тимошенко заявила, що було б "органічно", якби представники цих чотирьох сил "ситуативно" проголосували за кадрові призначення в парламенті. "Тоді буде створена необхідна противага виконавчій владі", - пояснила вона і додала, що зараз все ж "складно прогнозувати голосування комуністів".

"Я думаю, що опозиційні сили від лівих до правих об'єднані бажанням контролювати владу. І парламент найкраще місце, де можна це робити. Якщо опозиція проголосує за кадрові призначення, то всі комітети, які дублюють міністерства, будуть більш чітко аналізувати те, що робить уряд. Тоді уряд і парламент не будуть грати на одну руку".

Тимошенко також зазначила, що "кожний закон повинен мати своїх прихильників", і "з більшістю для прийняття ринкових законів у нас проблем не буде".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування