Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Грач вирішив залишитися у Верховній Раді

Вівторок, 30 квітня 2002, 18:33
Колишній спікер кримського парламенту Леонід Грач заявив, що вирішив скласти з себе "ті повноваження депутата Верховної Ради Автономної Республіки Крим, які вже зараз ставляться під сумнів внаслідок судової тяжби", і прийняти мандат народного депутата Верховної Ради України.

У заяві Грача, текст якої переданий у вівторок в агентство "Інтерфакс-Україна", кримським республіканським комітетом Компартії України, він зазначив, що як народний депутат України буде захищати інтереси Криму у Верховній Раді, однак залишає за собою право взяти участь у повторних виборах у 25-му окрузі.

"Виборча кампанія у Криму дійшла свого закономірного фіналу. Всі етапи виборів були позначені безчестям і безсовісністю. Сам за себе говорить той факт, що саме щодо кандидатів у депутати від Блоку Грача тривають у масовому порядку судові рішення (у загальній складності вже - 300 судів) про визнання виборів недійсними", - йдеться у заяві.

Лідер кримських комуністів також вказав на "недозволені методи" ведення передвиборної кампанії, заявивши, що, "розуміючи неминучість перемоги Грача на виборах внаслідок величезної підтримки його основною частиною кримчан і боячись цього, політичні й олігархічні клани укупі з криміналом об'єдналися в ім'я однієї мети - недопущення Грача у владу, для чого і почали над ним судилище". "По суті, суд став одним з прямих учасників виборчої кампанії, який діє на замовлення головних диригентів цього великого спектакля", - йдеться у заяві.

Крім того, на думку Грача, процедура обрання спікера парламенту автономії 29 квітня "була перетворена на безпрецедентну акцію відкритої фальсифікації і фальсифікації. Виконавців викрили прямо у залі засідання: публічно було встановлено, що ряд депутатів, імена яких фігурували у протоколі рахункової комісії серед тих, хто отримав бюлетені, фізично був відсутній не просто у приміщенні Верховної Ради АРК, але і у Сімферополі".

Грач також заявив, що "внаслідок прийнятих рішень судів, окружних виборчих комісій і окружкому Криму значна частина депутатів є нелегітимною".

Як повідомлялося, 25 квітня місцевий суд Центрального району Сімферополя визнав незаконним рішення окружної виборчої комісії №25 від 19 квітня про визнання Грача, який переміг на виборах в даному окрузі, у зв'язку з порушеннями вимог закону про вибори парламенту автономії.

Крім того, суд визнав недійсним постанову виборчої комісії Криму від 19 квітня про реєстрацію Грача депутатом парламенту автономії і видачі йому постійного посвідчення і зобов'язав кримську виборчу комісію анулювати це посвідчення, допустивши, що у разі відсутності кворуму у виборчкомі посвідчення може бути анульоване головою виборчої комісії.

Виборчком Криму відмовився виконувати рішення місцевого суду.
У понеділок Грач брав участь у першому засіданні парламенту автономії і програв на виборах спікера Борису Дейчу.

У цей же день Центрвиборчком зареєстрував його народним депутатом Верховної Ради, куди Грач пройшов за списком Компартії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
Усі новини...
Реклама: