Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Плющ переходить до опозиції та критикує українські ЗМІ?

П'ятниця, 10 травня 2002, 12:04
Голова Верховної Ради України 3-го скликання Іван Плющ вважає, що в ході виборчої кампанії в країні доступ до засобів масової інформації в повній мірі мала тільки влада.

Про це він заявив на зустрічі з членами поствиборчої моніторингової місії Парламентської Асамблеї ОБСЄ, Бюро демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ, Європейського парламенту і ПА Ради Європи в п'ятницю у Києві.

В Україні існує проблема "висвітлення всіх точок зору", вважає Плющ, а джерела цієї проблеми - в освітленні роботи парламенту в ЗМІ. Ця проблема, підкреслив він, "підштовхує нас" до необхідності створення окремого парламентського каналу, де міг би виступити будь-який представник політичної сили.

Плющ підкреслив, що думка в оцінках рівня виборчого процесу в Україні співпадає з думкою моніторингової місії.

До того часу, коли будуть отримані остаточні висновки моніторингової комісії про вибори в Україні, у Верховній Раді вже будуть сформовані структури (комітети і комісії), і тільки після цього буде сформована офіційна позиція з цього питання, сказав він, підкресливши, що на сьогоднішній день можна говорити тільки про попередні оцінки.

Такою оцінкою, за словами Плюща, є заява 4-х політичних партій з 6-и, що пройшли до парламенту ("Наша Україна", КПУ, БЮТ і СПУ).

Він також звернувся до членів поствиборчої моніторингової місії з проханням на майбутній зустрічі в суботу з представниками політичних сил, що підписали цю заяву, обговорити цей документ.

Плющ підкреслив, що вважає візит місії в Україну "добрим наміром більш глибоко і більш широко" з нею співпрацювати.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...