Лобановському не кращає

П'ятниця, 10 травня 2002, 12:37
Стан здоров'я головного тренера київського "Динамо"Валерія Лобановського, госпіталізованого в Запоріжжі, на п‘ятницю 10 травня залишається важким, але стабільним.

Про це повідомив в інтерв'ю журналістам головлікар Запорізького центра екстремальної медицини і швидкої допомоги Володимир Бурлай. - Якщо ми говоримо медичною мовою "стан стабільно тяжкий", це означає, що тиск, безсумнівно, по діагнозу є. Проте, нам вдалося стабілізувати розвиток процесу, - сказав Бурлай. Начальник обласного управління охорони здоров'я Зінаїда Лашкул повідомила, що за результатами додаткового консиліуму, проведеного сьогодні, "стан Лобановського залишається важким, але гемодинаміка стабільна - артеріальний тиск, серцева діяльність, дихальна сфера стабілізовані і знаходяться в нормальному стані".

Годують хворого через внутрішньовенне вливання. Біля ліжка Лобановського постійно знаходиться його дружина. Питання про оперативне втручання на даному етапі не стоїть і буде вирішуватися через 4-7 днів, як і питання про можливе транспортування в Київ. - На нинішньому етапі завдання медиків - повністю стабілізувати стан хворого, - підкреслила Лашкул.

Напередодні в середу був проведений консиліум з фахівцями, що прибули з Києва, на чолі з головним невропатологом Мінздоров'я України Юрієм Головченком, які підтвердили попередній діагноз – тяжка форма інсульту

А ось як описав ситуацію заввідділом Запорізького центру реанімації та інтенсивної терапії Валерій Гузенко: "Якщо людина перебуває в реанімаційному відділенні, то це вже багато про що говорить. Тобто, у такому важкому стані недоцільно транспортувати пацієнта із великої багатопрофільної лікувальної установи", - вважає запорізький лікар Гузенко. Лобановському 63 роки, і він вже пережив два інфаркти. Медики припускають, що може знадобитися цілий тиждень, щоб з'ясувати, чи подолає організм хворобу.

Нагадаємо, що Лобановський був госпіталізований у вівторок після матчу запорізького "Металурга" з "Динамо" з діагнозом "гостре порушення мозкового кровообігу на фоні гіпертонічної кризи". Матч завершився з рахунком 3:1 на користь динамовців.

Один з віце-президентів "Динамо" (Київ) Йожеф Сабо висловив думку про те, що на стан здоров'я Валерія Лобановського вплинуло подвійне навантаження - робота в клубі і керівництво збірною України. "Всі давно знали про його поганий стан здоров'я. Він багато років проробив в футболі, де нервове навантаження - величезне. Дай Боже, щоб він вижив. Думаю, що збірна була йому не потрібна. Але тепер вже пізно говорити про те, що треба було робити", - сказав Сабо. На питання про можливого наступника Лобановського Сабо відповів, що головний тренер "Динамо" підготував собі заміну: мова йде про Анатолія Дем‘яненка і Олексія Михайличенка.

В той же час в футбольних колах ходить інформація, що якщо з Валерієм Васильвичем все буде гаразд (на що ми всі сподіваємося), то він залишить тренерську роботу. Відзначимо що свого часу Валерій Лобановський підкреслював, що працюватиме скільки зможе.

За інформацією "Спорт сегодня" & Deutsche Welle

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування