За "переможця" Литвина готові проголосувати 1,2% українців. А Тимошенко вже випереджає Симоненка

П'ятниця, 10 травня 2002, 13:13
Нинішня влада досі не має жодного серйозного кандидата на посаду президента України. Про це заявив в п'ятницю в інтерв'ю УНІАН директор Інституту політики Микола Томенко, коментуючи результати всеукраїнського опитування, проведеного 20-30 квітня на замовлення Інституту компанією GfK-USM (Українські дослідження та опитування ринку).

За словами Томенка, так вважають більшість опитаних, бо всі політики, які так чи інакше заявляють про підтримку курсу діючого президента Леоніда Кучми і розглядаються як потенційні кандидати на посаду Президента, мають надзвичайно низький рівень популярності та практично не мають шансів конкурувати на наступних виборах з лідером блоку "Наша Україна" Віктором Ющенком. Зокрема, за лідера блоку "За єдину Україну!" Володимира Литвина, який стверджує, що його блок переміг на виборах, нині готові проголосувати лише 1,2% виборців, за чинного прем'єр-міністра Анатолія Кінаха - 3,2%, за лідера Соціал-демократичної партії України (об'єднаної) Віктора Медведчука - 6,4%, тим часом як Ющенка як кандидата у Президенти підтримують 28,6% опитаних.

Томенко "знаковим" вважає й те, що продовжується зниження популярності лідера комуністів Петра Симоненка, якого нині підтримують практично стільки ж громадян (9,3%), скільки і Юлію Тимошенко (9,4%). На думку політолога, це є наслідком подальшого загравання комуністів з владою та їхньої непослідовної позиції щодо формування парламентської більшості.

За репрезентативною вибіркою опитано 1000 респондентів у всіх регіонах України. Похибка не перевищує 3,5%.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування