Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Глава Верховного суду: Обиход впливає на суд. Це може погано для нього закінчитися

П'ятниця, 10 травня 2002, 15:18
Голова Верховного суду України Віталій Бойко називає заяву заступника генпрокурора Миколи Обихода, зроблену ним в зв'язку з винесеним Києво-Святошинський місцевим судом рішенням щодо екс-прем'єра Юлії Тимошенко, "впливом на суд".

"Не можна таким людям давати оцінки рішенню суду з точки зору його законності, це - форма впливу на суд, на суддів", - сказав він в п'ятницю у Києві в інтерв'ю журналістам.

Бойко зазначив, що працівники прокуратури "чудово знають", як можна оскаржити рішення суду. "Попередні оцінки рішення суду для них не припустимі", - підкреслив він.

Голова ВС також вважає "недопустимим оцінки рішень, які не набрали законної чинності і не перевірені судами більш високого рівня". Він назвав подібні характеристики "формою впливу на суд, яка може погано закінчиться для тих, хто її використовує".

"Суд в свою чергу може поставити питання про відповідальність такої особи", - зазначив Бойко.

Він висловив здивування в зв'язку з тим, що "останнім часом з'являються висловлювання про створення в Україні не правової держави, а суддівської". "Я не розумію, що мають на увазі. Адже якщо людина хоче захистити свої права через суд, значить ми йдемо до правової держави", - підкреслив суддя.

Бойко також вважає неприпустимими характеризувати відмову суддів видати санкцію на арешт громадянина або обшук як "гальмо на шляху боротьби із злочинністю".

"Використовуються будь-які ситуації, щоб виставити суддю і судову систему загалом в непривабливому світлі", - сказав він.

Разом з тим, голова ВС не зміг дати правову оцінку прийнятого суддею Києво-Святошинського суду рішення, оскільки з ним не ознайомлений.

Як повідомлялося раніше, заступник генпрокурора Обиход назвав рішення Києво-Святошинського місцевого суду, яким були визнані незаконними карні справи, порушені стосовно Тимошенко, "спробою втрутитися в хід розслідування карної справи". Він також повідомив, що таке рішення не набрало законної чинності і вже оскаржене Генпрокуратурою в Київському апеляційному суді. Слідство у справі Тимошенко продовжується, зазначив заступник генпрокурора.

Інтерфакс-Україна

Читайте також

Тимошенко взяла в адвокати Феміду

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування