Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ОСНОВНА ЗАДАЧА КОМУНІСТІВ – ПОСАДА СПІКЕРА

Субота, 11 травня 2002, 00:11
Комуністична партія України визначилася з кандидатурами на посади голови Верховної Ради і його заступників. Таке рішення було прийняте на засіданні президії КПУ в п'ятницю, повідомив в інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна лідер комуністів Петро Симоненко.

Прийняте "політичне рішення про робочу президію сесії", а також про "пакет" кандидатур на посади в керівництві Верховної Ради від фракції комуністів, зазначив він.

Разом з тим Симоненко не назвав прізвища кандидатів, які пропонуються на посади спікера і його заступників, нагадавши про досягнуту домовленість представити пропозиції партій і блоків з цього питання на черговому засіданні лідерів парламентських політичних сил, запланованому на понеділок, 13 травня.

Лідер КПУ дав зрозуміти, що основною задачею комуністи вважають обрання свого представника на посаду спікера.

Серед комітетів, на керівництво в яких претендує КПУ, Симоненко назвав комітети "з економічних проблем, питань бюджету, економічної і промислової політики, оборони, закордонних справ, із соціальної і молодіжної політики". "Ми будемо претендувати, і говорити про готовність очолити ці комітети", - повідомив він.

Лідер комуністів також зазначив, що конкретні кандидатури на посади голів комітетів від Компартії будуть визначені, як тільки між політичними силами, представленими в парламенті, будуть розподілені самі комітети.

За словами Симоненка, на засіданні президії прийняте "політичне рішення" з питань про кількість парламентських комітетів, мінімальну чисельність фракцій.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...