Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У фракцію "Нашої України" хоче вступити 121 депутат

Субота, 11 травня 2002, 12:57
Політрада блоку "Наша Україна" у суботу заслухала пропозиції партій - учасниць блоку і новообраних депутатів про кандидатури на керівні пости у парламенті. Як очікується, список буде затверджений у наступний понеділок на засіданні фракції блоку, повідомили у прес-службі блоку.

Політрада також розглянула питання про хід переговорів з керівництвом інших парламентських партій про формування керівництва Верховної Ради.

За інформацією прес-служби, заявки про вступ у фракцію "Нашої України" подав 121 депутат. Політрада при цьому засудила дії влади, яка, відповідно до заяви, прийнятої членами політради, "шляхом залякування і тиску змушує депутатів, які подали заявки у фракцію "Наша Україна" вийти з неї і приєднатися до фракції "Єдина Україна".

Політрада ухвалила рішення підтримати на повторних виборах 14 липня в 35-му окрузі кандидатуру Олександра Жира, у 201-му - кандидатуру Миколи Булатецького. Обидва ці кандидата не виграли вибори у парламент 31 березня. Найближчим часом політрада ухвалить рішення про підтримку кандидата від блоку в 18-му окрузі.

Політрада ухвалила рішення про підтримку кандидатури Василя Ковальського на посаду Кіровоградського міського голови від блоку. Ковальський - 1955 р. р., позапартійний, з 2001 р. - професор Кіровоградської державної льотної академії, депутат міськради Кіровограда в 1994-98 рр.

Крім цього, політрада прийняла ряд заяв, у тому числі - у зв'язку з початком роботи парламенту нового скликання, в якому йдеться про необхідність зростання ролі Верховної Ради. Парламент, говориться у заяві, повинен стати "політичним обличчям суспільства і основним стабілізуючим органом у державі".

Політрада підтримала заяву про хід і наслідки виборів до місцевих органів влади, в якій засудила "незаконні і антиконституційні дії влади" стосовно представників блоку.

Партіям-учасницям блоку запропоновано розглянути і підтримати декларацію про висловлення недовіри Центрвиборчкому. Політрада збирається запропонувати парламентським партіям і блокам зберегти незмінним перелік парламентських комітетів (23 комітети і комісія з питань приватизації).

Політрада заслухала інформацію про замах 10 травня на депутата парламенту 2-го скликання Федора Судніцина, який обирався кандидатом від "Нашої України" у Запорізькій області і зажадати від правоохоронних органів вжити заходів щодо найшвидшого розкриття цього злочину.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування