Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутатів Тимошенко й Ющенка купують за 100-200 доларів

Субота, 11 травня 2002, 13:13
У суботу у Києві на зустрічі з членами післявиборчої моніторингової місії Парламентської асамблеї ОБСЄ, Бюро демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ, Європарламента і Парламентської Асамблеї Ради Європи з лідерами і представниками політичних сил, представлених у парламенті, Тимошенко зазначила, що керівники виборчих комісій всіх рівнів "призначалися владою".

За її словами, члени комісій "мотивувалися незаконним шляхом прийняття рішень". "Заангажованість комісій була очевидною", - підкреслила лідер БЮТ. Крім того, підкреслила Тимошенко, виборчкоми і суди всіх рівнів "були зацікавлені в адміністративному впливі" на результати виборів в одномандатних округах.

Ці факти, відзначила вона, можуть підтвердити представники інших політичних сил-учасників виборів.

Тимошенко заявила, що у мажоритарних округах діяли три чинники впливу на виборців - підкуп, примус, а також "абсолютний обман". Таким чином, на її думку, через мажоритарні округи в парламент пройшли представники влади. "На сьогоднішній день вступ у фракцію "За єдину Україну!" коштує від $100 до $200 тис. Це стосується Блоку Юлії Тимошенко, який пройшов як по списку, так і у мажоритарних округах", - відзначила вона. Крім того, за її словами, "таким же чином руйнується і фракція блоку "Наша Україна".

Тимошенко вважає основною проблемою те, що "вся система, створена в Україні, не сприяє збалансованому розподілу влади". На її думку, влада на всіх рівнях "об'єдналася з капіталом у серйозну групу, і засоби масової інформації є невід'ємною частиною цього об'єднання". "Люди, які сьогодні втілюють владу, не ставлять перед собою задачу гармонійного її розподілу", - заявила вона.

На думку лідера БЮТ, результати голосування на виборах в Україні свідчать, що "люди чекали зміни владної команди".

У зв'язку з цим вона підкреслила, що у випадку, якщо в парламенті буде "силоміць створена більшість владою, і вона зможе призначити своє керівництво Верховної Ради, це буде програш".

Вона також зазначила, що для "стабілізації владної команди" буде досить депутатів, що входять у фракції блоку "За єдину Україну!" і Соціал-демократичної партії України (Об'єднаної).

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування