Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Конгрес США збирається заслухати питання "Кольчуг" в Іраці?

Неділя, 12 травня 2002, 19:49
Колишній майор держохорони України Микола Мельниченко заявив клопотання Великому жюрі США про те, щоб йому було дозволено не надавати всі наявні у нього записи, ніби зроблені в кабінеті президента Леоніда Кучми. Про це повідомив у інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна народний депутат Григорій Омельченко.

Омельченко також повідомив, що Конгрес США збирається осінню нинішнього року розглянути питання про постачання Україною зброї в обхід санкцій ООН. У Конгресі над цим питанням працює постійно діюча комісія, стверджує депутат.

Григорій Омельченко зазначив, що в ході його телефонної розмови з колишнім охоронником той підтвердив, що свідчив перед Великим жюрі у справі українського екс-прем'єра Павла Лазаренка. "Микола Мельниченко також розповів про причетність високих посадових осіб України до відмивання грошей за кордоном", - сказав депутат.

З його слів, клопотання було заявлено в зв'язку із зверненням Мельниченка до президента Росії Володимира Путіна з проханням сприяти в збереженні конфіденційної інформації, яка стосується РФ.

Як повідомлялося, 3 травня нинішнього року Мельниченко звернувся за допомогою до президента Росії Володимира Путіна в зв'язку з ситуацією, яка виникла навколо зроблених ним записів розмов президента України Леоніда Кучми. Зі слів колишнього майора держохорони, на засідання Великого жюрі 9 травня 2002 року йому наказувалося привезти з собою записи, які залишилися у нього, обладнання, будь-які блокноти і записки, які стосуються записів, а також копії листів, направлені ним або його адвокатами до Міністерства юстиції США.

Мельниченко стверджує, що не може виконати вимогу про передачу всіх записів, які є у нього, оскільки "вони містять конфіденційну інформацію про Україну й інші країни, включаючи Росію", і сподівається на допомогу відповідного органу виконавчої влади РФ, "спроможного письмово звернутися до Міністерства юстиції США" з проханням не вимагати від Мельниченка видачі "конфіденційної інформації, яка стосується інтересів Росії".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування