Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Стан Лобановського після операції "стабільний…"

Неділя, 12 травня 2002, 20:12
Стан здоров'я головного тренера футбольного клубу "Динамо" (Київ) Валерія Лобановського в цей час "стабільний і відповідає тяжкості і часу проведення операції".

Про це говориться в офіційному повідомленні прес-служби ФК "Динамо", розміщеному в неділю ввечері на офіційному сайті клубу.

Напередодні в суботу в клініці №5 м.Запоріжжя йому "було проведено оперативне втручання з приводу повторного крововиливу в мозок". Оперував Лобановського один з провідних фахівців України в області судинної нейрохірургії доктор медичних наук Л.Н.Яковенко, повідомляє прес-служба.

До його лікування залучені найкращі медики України. "Поруч з Валерієм Васильовичем постійно перебуває його дружина Аделаїда Панкратіївна, а також його колеги по ФК Динамо Київ", зазначається в повідомленні.

Як повідомив прес-секретар клубу Сергій Полховський, операція, зроблена Валерію Лобановському, пройшла нормально, стан поки залишається "стабільно тяжким".

Як повідомлялося, Лобановський був госпіталізований у вівторок після матчу запорізького "Металурга" з "Динамо" (Київ) з діагнозом "гостре порушення мозкового кровообігу на фоні гіпертонічного криза". Наставник "Динамо" був в повній свідомості після прибуття до лікарні та навіть противився госпіталізації, але незабаром знепритомнів і був відразу переведений в реанімацію Запорізького центру екстремальної медицини і швидкої допомоги. У зв'язку з важкою формою інсульту лікарі не наважилися перевозити його до Києва.

Згідно з інформацією ряду ЗМІ, в п'ятницю Лобановському стало краще, він часом став приходити до свідомості, однак вночі його стан істотно погіршився. Хоч при діагнозі Лобановського оперативне втручання було ризикованим, консиліум лікарів вирішив терміново провести операцію по зняттю внутрішньочерепного тиску.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування