Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Скандальна перемога Шумахера

Неділя, 12 травня 2002, 22:46
Міхаель Шумахер виграв черговий, вже п'ятий в цьому сезоні етап чемпіонату світу в класі машин "Формули-1". На цей раз німецький пілот "Феррарі" був першим в Шпільбергі на "Гран-прі Австрії", де він переміг вперше. Але очевидне одне Шумахер-старший переміг лише тому що його пропустив на фініші вперед його партнер по команді Баррікелло.

Справа в тому, що від старту до фінішу з перервою тільки на піт-стоп лідирував бразільський партнер Шумахера Рубенс Баррікелло. Наказ пропустити німця уперед на фініші він отримав по радіо від керівництва стайні. Глядачі сприйняли цей жест надто негативно і прийнялися освистувати переможця. Чотирьохразовому чемпіону світу довелося виправдовуватися:

"Рубенс був безперечно кращим, і такі "накази" керівництва "Феррарі" роблять мені "ведмедячу послугу". Я можу перемогти в наступний раз в чесній спортивній боротьбі".

Як вважають австрійські спортивні спостерігачі, випадок на трасі "Формули-1" в австрійському Шпільбергі буде розглядати особлива кваліфікаційна комісія, яка може ревізувати всі результати цієї гонки.

На даний момент в активі Шумахера 58 перемог на етапах "Гран-прі". Поки не видно, що може перешкодити йому знову стати кращим за підсумками сезону. Після фінішу пілоти "Феррарі" обмінялися декількома репліками, і бразилець поплескував свого партнера по щоці. На церемонії нагородження під час виконання німецького гімну Міхаель дозволив Баррікелло зайняти місце переможця гонки. Італійський гімн в честь "Червоних жеребців" вони слухали вже разом.

"Так вирішила команда", - прокоментував Рубенс, що відбулося, Нагадаємо, що йому не перший раз доводиться таким ось чином допомагати Шумахеру. Так, рік тому тут же в Австрії Баррікелло пропустив Міхаеля на друге місце. На прес-конференції німець ще раз подякував своєму партнеру за прекрасну гонку і за подаровані йому очки, виразивши певне невдоволення рішенням керівництва. Він зазначив, що в минулому році "рокировка" була оправдана, так йшла запекла боротьба за чемпіонство. Зараз же перед "Червоним Бароном" варто тільки одна задача - повторити досягнення Хуана Мануеля Фанхіо, що виграв п'ять вищих титулів. До речі, австрійська траса була єдиною, на якої Шумахер ще не вигравав.

Додамо, що третє і четверте місця пілоти "Уїльямса" відповідно Хуан Пабло Монтойя і Ральф Шумахер. Не можна не згадати і про те, що на 27-м колі сталася надто неприємна аварія. Нік Хайдфельд не справився з управлінням свого "Заубера", проїхавши по гравію, зрізав поворот і врізався в "Хонду" Такуми Сато. Японця відвезли в лікарню, а сам винуватець аварії, мабуть, задовольнився легким переляком. Йому доведеться лише пройти обстеження.

Гран-прі Австрії:
1. Міхаель Шумахер (Ferrari, Німеччина) 1 година 33 хв 51,562 сек (середня швидкість – 196,344 км/ч) 2. Рубенс Баррікелло (Ferrari, Бразилія) + 0,182 сек 3. Хуан Пабло Монтойя (Williams, Колумбія) + 17,730 сек 4. Ральф Шумахер (Williams, Німеччина) + 18,448 сек 5. Джанкарло Фізікелла (Jordan, Італія) + 49,965 сек 6. Девід Култхард (McLaren, Англія) + 50,672 сек 7. Дженсон Баттон (Renault, Англія) + 51,229 сек 8. Міка Сало (Toyota, Фінляндія) + 1 хв 09,425 сек 9. Аллан Макніш (Toyota, Англія) + 1 хв 09,718 сек 10. Жак Вільнєв (BAR, Канада) + 1 круг 11. Хайнц-Харальд Френтцен (Arrows, Німеччина) + 2 круга 12. Марк Уеббер (Minardi, Австралія) відстав на 2 кола

sport.rbc.ru & РІА Новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...