Стан здоров‘я Лобановського "стабільний і відповідає складності і часу проведення операції"

Понеділок, 13 травня 2002, 11:32
Стан здоров'я головного тренера київського "Динамо" Валерія Лобановського, якому в суботу у запорізькій клініці зробили операцію, "стабільний і відповідає складності і часу проведення операції".

Про це говориться в сьогоднішньому офіційному повідомленні прес-служби ФК "Динамо". Валерію Лобановському в суботу зробили термінову операцію, яка, на думку лікарів, пройшла нормально. Операцію по зняттю внутрішньочерепного тиску, необхідність якої виникла після повторного крововиливу в мозок, проводив один з провідних фахівців України в області судинної нейрохірургії, доктор медичних наук Леонід Яковенко.

До лікування Лобановського залучені кращі медики України. Лобановський був госпіталізований в минулий вівторок після матчу запорізького "Металурга" з "Динамо" (Київ) з діагнозом "гостре порушення мозкового кровообігу на фоні гіпертонічного криза".

Головний тренер "Динамо" знаходився на момент прибуття в лікарню в повній свідомості і навіть противився госпіталізації, але незабаром знепритомнів і був відразу переведений в реанімацію Запорізького центра екстремальної медицини і швидкої допомоги. У зв'язку з важкою формою інсульту лікарі не зважилися перевозити його в Київ.

Нині поряд з Валерієм Васильовичем знаходиться його дружина Аделаіда Панкратівна та колеги по ФК "Динамо".

Відзначимо, що в останньому матчі чемпіонату України "Динамо" зіграло внічию з "Таврією", а на трибунах домашнього стадіону чемпіонів України були розвішені плакати "Васільович ми з тобою" та "Васильович ти нам потрібен". Нині більшість навіть тих, хто не надто лояльно ставився до Лобановського переймаються його здоров‘ям та вболівають за найшвидше його одужання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування