Стан Лобановського "стабільно важкий". Медики намагаються не спілкуватися з ним

Понеділок, 13 травня 2002, 13:05
Медики вважають стан здоров'я головного тренера футбольного клубу "Динамо" (Київ) Валерія Лобановського "стабільно важким, але таким, що прогнозується".

"Стан важкий, але показники стабільні. Принаймні, різкого погіршення стану немає. Це для нас також позитивний чинник", - повідомила в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" в понеділок керівник управління охорони здоров'я міста Запоріжжя Надія Севальнєва.

Вона повідомила, що в клініці № 5 Запоріжжя, куди минулого вівторка після різкого погіршення здоров'я під час матчу Металург (Запоріжжя) - Динамо (Київ) був доставлений Лобановський, двічі на день проводяться медичні консиліуми для "відролення лікарської тактики" лікування, а при необхідності і частіше.

Севальнєва також повідомила, що оперативне втручання, яке було проведене Лобановському в суботу, проводилося з метою "зменшення набряку мозку і зменшення внутрішньочерепного тиску". За її словами, проводилося "дренування шлуночків" мозку за допомогою проробленого в черепі отвору.

Відповідаючи на питання про те, чи спілкується Лобановський з лікарями, керівник міськздороввідділу зазначила, що він знаходиться "на фоні транквілізаторів, тому, безумовно, його стан загальмований", в зв'язку з цим "ніхто не прагне" спілкуватися з ним, щоб не перевтомлювати хворого. Його стан визначають "по всіх об'єктивних моментах і по лабораторних дослідженнях".

За головним тренером, за словами співбесідниці агентства, спостерігає група лікарів з центра екстремальної медицини, відділення реанімації, нейрохірургії, а також "кафедральні працівники, професори". "У вигляді консиліуму регулюється адекватність лікування. Безумовно, на постійному зв'язку київські фахівці", - повідомила Севальнєва.

Як повідомлялося, Лобановський був госпіталізований після матчу запорізького "Металурга" з "Динамо" (Київ) з діагнозом "гостре порушення мозкового кровообігу на фоні гіпертонічного криза". Наставник "Динамо" був в повній свідомості по прибуттю в лікарню і навіть противився госпіталізації, але незабаром знепритомнів і був відразу переведений в реанімацію Запорізького центра екстремальної медицини і швидкої допомоги. У зв'язку з важкою формою інсульту лікарі не зважилися перевозити його в Київ.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування