Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Єді" може не вистачити парламентських комітетів

Понеділок, 13 травня 2002, 14:58
Підготовча група з проведення першого засідання нового парламенту залишила в силі своє попереднє рішення про 27 комітетів та одну комісію у складі новообраної Верховної Ради. Однак, вважає голова групи Адам Мартинюк, після початку роботи парламенту "може бути прийняте інше рішення" - на користь варіанту 23 комітети плюс 1 комісія, як у Верховній Раді 3-го скликання.

За його словами, з пропозицією залишити таку ж кількість комітетів виступили 5 фракцій, окрім "Єдиної України. "Їх ("За Єдину Україну" - УП) мотиви зрозумілі – у них багато людей, які готові обійняти керівні посади", - пояснив Мартинюк і додав, що у своєму нинішньому складі "За ЄдУ" може сформувати декілька кабінетів міністрів.

Крім цього, на своєму засіданні в понеділок підготовча група залишила в силі відкрите фіксоване голосування за керівників Верховної Ради. Проти цього виступали представники "Нашої України" та КПУ.

Підготовча група також залишила в силі своє попереднє рішення про те, що фракція має складатися мінімум з 19 депутатів. Такий варіант, за словами Мартинюка, вигідний великим фракціям, які можуть боятися відколу.

Найбільше емоцій під час засідання депутатської групи викликало розміщення сил у сесійній залі. Зрештою, депутатська група зійшлася на тому, щоб залишити "вертикальний" варіант розміщення депутатів у залі, що викликало негативну реакцію з боку представників блоків Тимошенко та "Нашої України".

За словами Мартинюка, такий спосіб розміщення буде діяти протягом періоду формування депутатських фракцій, після його завершення політичні сили можуть виступити з пропозиціями про зміну місця свого розташування. За словами керівника підготовчої групи, пристрасті навколо розміщення розгорілися тому, що "Наша Україна", "За ЄдУ" та СДПУ(О) не подали поіменного складу своїх фракцій.

Всі рішення підготовчої групи з проведення першого засідання є тільки рекомендаціями, які вносяться на засідання Верховної Ради для голосування у сесійній залі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
Усі новини...