Прокуратура просить засудити обвинувачуваного у вбивстві Александрова до 8 років

Понеділок, 13 травня 2002, 15:32
Представник обвинувачення у справі про вбивство директора телекомпанії "ТОР" Ігоря Александрова Андрій Любий заявляє, що обвинувачений Юрій Вередюк повинен нести відповідальність за навмисне вбивство з корисними мотивами, незважаючи на твердження про помилку в особі потерпілого.

У понеділок в Славянські в ході судових слухань в процесі по справі Александрова з обвинувачення Юрія Вередюка у вбивстві Ігоря Александрова. Любий зазначив, що, на думку прокуратури, пом'якшуючими обставинами можна вважати щире розкаяння і активне сприяння в розкритті злочину, "певною мірою" збіг особистих обставин, пов'язаних з образом життя підсудного, і стан здоров'я Вередюка, який "серйозно хворий на туберкульоз".

Обставин, що загострюють вину підсудного, державне обвинувачення не побачило.

У результаті прокуратура попросила суд засудити Вередюка до 8-мі років позбавлення волі з конфіскацією майна, а також стягнути з нього судові витрати в сумі 18144 грн.

Директор телекомпанії "ТОР" Александрова, що зазнав нападу в офісі телекомпанії, помер від важкої черепно-мозкової травми 7 липня 2001 року. 26 листопада 2001 року Генпрокуратура офіційно заявила про закінчення попереднього слідства у справі. Згідно з результатами розслідування, вбивцею є Вередюк, а людина, що замовила вбивство, оголошена в розшук і все ще не знайдена.

Разом з тим, адвокат Богдан Ференц, що представляє в суді інтереси рідних загиблого журналіста, упевнений, що Вередюк не винен у вбивстві, в якому його звинувачують.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування