Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Соціалісти не ухвалили свій пакет

Понеділок, 13 травня 2002, 17:39
Фракція Соціалістичної партії України на засіданні в понеділок вирішила відкласти обговорення питання пакету СПУ на керівні посади Верховної Ради до 8:45 вівторка, 14 травня.

Як повідомив один з лідерів СПУ Станіслав Ніколаєнко, фракція пропонуватиме не обирати керівників парламенту пакетом, а окремо висувати кандидатуру спікера та його заступників. СПУ також висловилась за мінімальний склад фракцій у 14 депутатів та за збереження тієї ж кількості парламентських комітетів, що й у парламенті минулого скликання: 23 комітети плюс одна комісія.

Говорячи про можливі варіанти кандидатур СПУ на посаду спікера, Станіслав Ніколаєнко зазначив, що "фракція висловилася за висунення Олександра Мороза". Він також повідомив, що розподіл посад у президії Верховної Ради має відбуватися серед подписантів "Заяви чотирьох" .

Характеризуючи шанси на обрання спікером Івана Плюща, представник соціалістів назвав його "найгіршим варіантом" серед кандидатур, які висуватиме "Наша Україна". Водночас Ніколаєнко не відкинув можливість обговорення фігури екс-спікера.

Пакет комуністів (Адам Мартинюк, Віктор Мусіяка, Петро Толочко) Ніколаєнко назвав "одним з варіантів", який може бути винесений на розгляд лідерів парламентських фракцій.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування