Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Європа зробила остаточні висновки щодо виборів: попри все український виборець голосував на свій розсуд

Вівторок, 14 травня 2002, 10:04
Міжнародні спостерігачі від Європарламенту, ОБСЄ і Ради Європи зробили остаточні висновки щодо виборів до українського парламенту. У висновках спостерігачів говориться як про плюси, так і про мінуси виборного процесу в Україні.

Так, спостерігачі вважають, що результати голосування було оприлюднено більш детально, ніж 1998 року, а новий закон про вибори запобіг нескінченним позовам і суперечкам, як це було після минулих виборів.

Водночас представники Європарламенту, ОБСЄ і Ради Європи вважають, що новий закон про вибори встановлює стислі терміни подачі скарг, а це штовхає на поспішне вирішення спірних питань.

За висновками спостерігачів, Центрвиборчком працював ефективно, а місцевим виборчим комісіям слід підвищити свою дієздатність. Представники трьох європейських організацій також знову звернули увагу на використання адмінресурсів, нерівний доступ кандидатів до мас-медіа.

В інтерв'ю "Німецькій хвилі" європарламентарій Ян-Марінус Вірсма назвав дуже важливим те, що виборці проголосували здебільшого на власний розсуд, незважаючи на зусилля влади допомогти своїм кандидатам. Окрім того, спостерігачі зазначили, що Україна потребує технічних засобів для забезпечення таємної процедури голосування.

Deutche Welle

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування