Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тіло Валерія Лобановського доставлене в Київ для поховання

Вівторок, 14 травня 2002, 11:21
У вівторок, о 9.38 із Запорізького аеропорту чартерним рейсом на літаку Ан-24, зафрахтованому в авіакомпанії "Мотор Січ" футбольним клубом "Металург" (Запоріжжя), до Києва було відправлено тіло головного тренера "Динамо" (Київ) Валерія Лобановського. О 10.50 літак прибув до Києва.

Як повідомив головний лікар Запорізького обласного центру екстремальної медицини та швидкої допомоги Володимир Бурлай, за годину до смерті у Лобановського зупинилося серце. Лікарі почали вживати негайні реанімаційні заходи з відновлення серцевої діяльності, але вони були марними на тлі перенесеного хворим інсульту. За словами головного лікаря, вночі було проведено розтин тіла, але причина смерті поки невідома.

Як повідомив в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" президент ФФУ, почесний президент ФК "Динамо" Григорій Суркіс, у 14.00 в четвер, 16 травня, труна з тілом Лобановського буде виставлена на футбольному полі стадіоні "Динамо". Церемонія прощання з покійним триватиме дві години, після чого головний тренер "Динамо" буде похований на Байковому кладовищі.

Суркіс також повідомив, що Федерація футбола України поки не розглядала жодну з кандидатур на посаду головного тренера ФК "Динамо" (Київ). Він зазначив, що обрання головного тренера клубу такого масштабу, як "Динамо" - "не справа Федерації футбола", підкресливши, що з кандидатурою свого головного тренера насамперед повинен визначитися сам футбольний клуб.

Головний тренер київського футбольного клубу "Динамо" Валерій Лобановський помер у понеділок о 20.45 у Запорізькому центрі екстремальної медицини та швидкої допомоги.

Він був госпіталізований 7 травня відразу після матчу запорізького "Металурга" з "Динамо" (Київ). При госпіталізації йому був поставлений діагноз "гостре порушення мозкового кровообігу на фоні гіпертонічного кризу".

В останні дні стан 63-річного головного тренера "Динамо", за визначенням лікарів, був "стабільно важким". За його здоров'я боролися кращі медики Києва на чолі із президентом Національної академії медичних наук України академіком Олександром Возіановим. У палаті Лобановського постійно чергувала бригада кращих лікарів Києва та Запоріжжя.

UNIAN, Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування