Депутати збираються швиденько покінчити зі спікером

Вівторок, 14 травня 2002, 12:24
В інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна лідер СДПУ(О) Віктор Медведчук підкреслив, що "спікеріади не буде". Коментуючи хід консультацій лідерів партій і блоків щодо кандидатур на посади спікера і його заступників, він підкреслив, що "лідерам завжди складно визначитися". Разом з тим Медведчук впевнений, що "спікеріади не буде і до кінця цього тижня буде обрано керівництво Верховної Ради".

У свою чергу лідер партії "Солідарність", що входить у блок "Наша Україна", Петро Порошенко також вважає, що депутати повинні визначитися з питання про керівництво парламенту протягом поточного тижня. За його словами, якщо обговорення цього питання вийде "за межі тижня", це буде "не на користь державі". У даний момент йде "активний пошук компромісу" між названими кандидатурами і "є шанс вийти на результативне рішення", сказав Порошенко.

Член КПУ Георгій Крючков також переконаний, що "спікеріада не затягнеться надовго". "Якщо не цього тижня, то наступного ми цю проблему вирішимо", - підкреслив він, додавши, що у розв'язанні цього питання "рахунок йде буквально на дні". За словами депутата, фігури у керівництві парламенту "вже вималювалися", і головна задача - "з усіх лих вибрати найменше".

Народний депутат України Олександр Волков зазначив, що розмови про те, що розв'язання цього питання відбудеться протягом одного-двох днів – "це блеф". Він впевнений у тому, що лідер блоку "За єдину Україну!" Володимир Литвин буде обраний головою Верховної Ради, лідер СДПУ(О) Віктор Медведчук буде одним із заступників, якщо погодиться, і ще один заступник спікера "буде залежати від того, яка політична сила підтримає це угрупування". На думку депутата, у блоку "За єдину Україну!" і СДПУ(О) "зараз найбільш реальні шанси".

Депутат також вважає, що питання про керівництво парламенту буде вирішене протягом найближчого тижня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування