Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Держсекретар США високо оцінив те, як Україна дотримується санкцій щодо Іраку

Вівторок, 14 травня 2002, 12:44
Міністерство іноземних справ України "не має в своєму розпорядженні жодної інформації", що свідчить про постачання Україною озброєнь або військової техніки в 1994 році в країни колишньої Югославії в обхід санкцій ООН, повідомив на брифінгу у вівторок у Києві голова прес-служби МЗС України Сергій Бороденков.

Відповідаючи на питання кореспондента агентства "Інтерфакс-Україна", він також підкреслив, що "офіційних звернень з цього питання зовнішньополітичне відомство не отримувало".

Бороденков нагадав, що 13 травня прес-служба Міноборони вже спростувала обвинувачення відносно нібито продажу зброї військовослужбовцями Українського миротворчого батальйону в Боснії. Голова прес-служби МЗС зазначив, що "подібні обвинувачення на адресу України з'являлися й раніше, але жодного разу не були представлені будь-які підтвердження".

У цьому контексті Бороденков підкреслив, що "Україна відповідально ставиться до питань, пов'язаних з міжнародними передачами озброєнь і військової техніки".

Він також повідомив, що в понеділок міністр закордонних справ України Анатолій Зленко отримав листа від держсекретаря США Коліна Пауелла, де глава американського зовнішньополітичного відомства дав високу оцінку зусиллям України з дотримання санкцій Ради безпеки ООН щодо Іраку.

Як повідомлялося, про нелегальне постачання української зброї в Хорватію і Боснію та Герцеговину заявив експерт "Нідерландського інституту військової документації" Кеес Віібес. Раніше в ЗМІ звучали обвинувачення України в тому, що в Ірак в обхід санкцій ООН постачалися радарні системи "Кольчуга".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...