Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Плющ готовий організувати злиття "Нашої України" та "Демсоюза"

Вівторок, 14 травня 2002, 13:22
Голова Верховної Ради України 3-го скликання Іван Плющ вважає блок "Наша Україна" "винятковим суб'єктом, що має право на формування парламентської коаліції" в новому парламенті.

Про це екс-спікер заявив журналістам після підписання ним присяги народного депутата, в перерві першого засідання парламенту у вівторок.

Відповідаючи на питання агентства "Інтерфакс-Україна" про те, чи не має він наміру змінити партійність (Плющ є членом Народно-демократичної партії - ІФ) у разі обрання його головою нової Верховної Ради, він зазначив, що "не боїться цього питання".

Плющ підкреслив, що останні два роки він був позафракційним, "свідомо припинивши активну участь в НДП". "Моя позиція в партії відома вже три роки", - підкреслив він, додавши, що ця позиція зводиться до того, що "НДП вичерпала себе як така, що веде процес єднання демократичних сил".

Відповідаючи на питання журналістів про свою майбутню фракційну приналежність, Плющ заявив, що він як самовисуванець вважає себе позафракційним. Він нагадав про своє право "вибирати, куди вступати".

При цьому Плющ заявив про готовність увійти в оргкомітет з підготовки об'єднавчого з'їзду демократичних сил України. Суб'єктами такого об'єднання екс-спікер бачить партії-учасниці "Нашої України", Демократичну партію України, партію "Демократичний союз", Християнсько-демократичну партію та інші - всього близько 33 політичних партій.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: