"Єда" та комуністи таки домовились про Литвина?

Вівторок, 14 травня 2002, 16:39
Фракції "Єдина Україна" та Компартії України досягли домовленості про підтримку комуністами кандидатури керівника "Єдиної України" Володимира Литвина на посаду голови Верховної Ради. Про це УНІАН повідомило джерело, наближене до керівництва фракції "Єдина Україна".

За словами джерела, у вівторок вранці між представниками "Єдиної України" та Компартії відбулася розмова, під час якої комуністам було запропоновано максимальне сприяння у просуванні їх кандидатів до президії Верховної Ради за умови підтримки фракцією КПУ кандидатури Володимира Литвина на посаду Голови ВР.

Зокрема, сказав співрозмовник кореспондента УНІАН, керівництво фракції "Єдина Україна" не виключило можливості підтримання представників КПУ на посадах як першого заступника, так і заступника Голови Верховної Ради.

Джерело вважає, що зрив сьогоднішньої зустрічі лідерів шести політичних сил, яка мала відбутись о 14.15, але не відбулась через неявку представників "Нашої України", СПУ та Блоку Юлії Тимошенко, міг бути пов'язаний саме з цією обставиною. Джерело припускає, що три згадані фракції отримали інформацію про домовленість між "Єдиною Україною" та КПУ, тому їм знадобився додатковий час для переговорів.

На зустріч прийшли лише лідери 3 політичних сил: від фракції "Єдина Україна" Володимир Литвин, лідер КПУ Петро Симоненко та лідер СДПУ(О) Віктор Медведчук. Раніше Медведчук заявив, що фракція СДПУ(О) підтримає кандидатуру Литвина на посаду спікера.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування