Комуністична партія Президента України підтримає Литвина - Томенко

Середа, 15 травня 2002, 15:59
Найбільш прохідним із 4 оприлюднених у середу пакетів кандидатур на посади керівництва Верховної Ради є той, в якому на посаду голови парламенту пропонується лідер "Єдиної України" Володимир Литвин.

Таку думку висловив народний депутат, член фракції "Наша Україна", директор Інституту політики Микола Томенко. При цьому він зауважив, що обрання Литвина головою ВР стане можливим вже сьогодні, якщо будуть виконані домовленості між КПУ та блоком "За єдину Україну!".

Інша річ, відзначив політолог, що ухвалення такого пакету фактично легалізує "постійні системні взаємини між нинішніми та колишніми комуністами". На думку Томенка, це, у свою чергу, викличе проблему сприйняття лідерів КПУ громадськістю як тепер, так і у контексті майбутніх президентських виборів.

"Якщо комуністи забезпечать обрання Литвина головою ВР, то КПУ слід буде перейменувати у "Комуністичну партію Президента України", - пожартував він, додавши, що у такому випадку Компартія стане структурним підрозділом президентської влади.

Свій прогноз Томенко пояснив тим, що ідея так званого "вузького пакету домовленостей" була з першого ж дня приречена на поразку. На його переконання, якщо не існує парламентської більшості, здатної сформувати уряд, то необхідно, щоб усі 6 політичних сил, які пройшли до парламенту, перейшли до обговорення широкого пакету угод, які включають не лише голів парламентських комітетів, а й склад нового уряду та місцевої влади.

UNIAN

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування