"Нас обдурили" - Ющенко про голосування в середу

Четвер, 16 травня 2002, 11:12
Лідер фракції "Наша Україна" Віктор Ющенко вважає, що "пакет" керівництва парламенту має бути узгоджений з усіма політичними силами, представленими у парламенті.

Відповідаючи в четвер на запитання журналістів про механізм узгодження кандидатур у "пакеті" керівництва парламенту, він підкреслив, що "пакет" повинен бути узгоджений з тими політичними силами, які формують коло сателітів".

За словами Ющенка, під час консультацій лідерів шести політичних сил, призначених на четвер, обговорення необхідно почати з "широкого "пакету", до якого увійдуть посади керівників парламентських комітетів. Він вважає, що "це дає можливість всім шести репрезентувати свої інтереси".

У випадку якщо домовленість з такого пакету не буде досягнута, другим кроком, за словами лідера "Нашої України", "стане пошук відданих партнерів".

Відповідаючи на запитання журналістів про пропозиції фракції "Наша Україна" до нового "пакету", Ющенко підкреслив, що фракція пропонуватиме на посаду спікера представника "Нашої України", на інші посади позиції зберігатимуться за партнерами фракції.

Лідер фракції також підкреслив, що "поки що негативно" ставиться до можливого "пакету", в якому на посаду спікера пропонується лідер фракції "Єдина Україна" Володимир Литвин, а на посади двох його заступників - представники "Нашої України".

Коментуючи результати голосування в середу за запропонованими "пакетами" керівництва парламенту, Ющенко відзначив: "Нас обдурили", і "це для мене буде добрим уроком". Він вважає, що його фракцію обдурили "ті сили, яким ми дали 110 голосів, а назад не отримали нічого".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування