Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У нових пакетах зміняться всі прізвища, але Мартинюк буде обов'язково

Четвер, 16 травня 2002, 12:00
Фракції блоків "Наша Україна", Юлії Тимошенко, Компартії та Соцпартії поки не погодили спільний "пакет" кандидатур на керівні посади в парламенті, повідомив лідер СПУ Олександр Мороз в інтерв'ю журналістам у четвер.

Разом з тим, за його словами, четвірка лідерів обговорила варіанти кожної зі сторін.

Мороз не виключив, що на зустрічі шести лідерів парламентських сил, яка почнеться о 12.00, будуть розглянуті "пакети" "приблизно у вчорашній конфігурації". При цьому він висловив думку, що прізвища кандидатів можуть бути й іншими, але комуніст Адам Мартинюк "має бути присутнім у всіх пакетах".

Лідер Компартії Петро Симоненко в інтерв'ю журналістам повідомив, що він запропонував лідеру "Нашої України" Віктору Ющенку, лідеру СПУ Морозу і лідеру БЮТ Тимошенко два варіанти "пакетів". За його словами, перший пакет може бути сформований виходячи з результатів парламентських виборів ("Наша Україна"- Компартія - "За єдину Україну").

Якщо ця схема не підходить, сказав Симоненко, то можливий наступний варіант: Мартинюк - спікер, представник "Нашої України" - його перший заступник, а заступник - або кандидат від "Єдиної України" або Петро Толочко (БЮТ).

Лідер КПУ заявив, що комуністи обранням керівництва парламенту переслідують мету "максимально об'єднати" Верховну Раду. Він пояснив, що конфігурація парламенту після виборів спікера "при силовому рішенні" з боку або фракції "Єдина Україна", або "Наша Україна" буде вибухонебезпечна по кожному з них, і буде постійно тримати в напруженні як внутрішню ситуацію в Верховній Раді, так і Кабінет міністрів. Фракція КПУ збирається не допустити розколу парламенту, підкреслив Симоненко.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування