Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Кривдник" Єльяшкевича покараний київським судом

Четвер, 16 травня 2002, 13:27
Печерський місцевий суд Києва засудив на 5 років і 6 місяців позбавлення волі з конфіскацією майна Віталія Вороб'я, який звинувачується в побитті народного депутата Верховної Ради третього скликання Олександра Єльяшкевича, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у Центрі громадських зв'язків Міністерства внутрішніх справ.

9 лютого 2000 року було здійснено напад на Єльяшкевича (тоді представника фракції "Громада" у Верховній Раді) на сходинках біля колишнього київського готелю "Москва" (з 2001 року перейменована в "Україну"), в якій мешкають депутати.

Невідомий ударив депутата в обличчя і сховався. У результаті Єльяшкевич, що зазнав нападу, був госпіталізований у лікувально-оздоровчий комплекс "Феофанія" з діагнозом "струс і набряк головного мозку, перелом кісток носа, удари і пошкодження м'яких тканин обличчя".

Під час розслідування з'ясувалося, що Єльяшкевич став жертвою випадку, відзначає ЦГЗ.

"Цей злочин здійснив мешканець Києва Воробей, 1980 року народження, раніше засуджений. У той день близько сімнадцятої годин він розпивав спиртні напої на площі Незалежності, де у нього виник конфлікт з невідомим чоловіком. Під час сутички той штовхнув Вороб'я, збив його з ніг та втік з місця пригоди. Через деякий час Горобець, знаходячись в стані сп'яніння, помітив біля готелю "Москва" чоловіка, схожого на свого недавнього кривдника (ним виявився Єльяшкевич), і вирішив помститися йому за образу. Він підійшов до невідомого і несподівано ударив його кулаком в обличчя", - повідомляється в пресі-релізі ЦГЗ.

У суді дії Вороб'я були кваліфіковані як хуліганство й умисне нанесення тілесних пошкоджень середньої важкості, які не є небезпечними для життя потерпілого, але стали причиною тривалої хвороби.

Сам Єльяшкевич неодноразово заявляв, що не згодний з версієй про те, що напад на нього був випадковим. Посилаючись на фрагменти записів, ніби зроблених в кабінеті президента України, екс-депутат звинувачує Леоніда Кучму в організації замаху на нього.

Верховна Рада третього скликання підтримала запит депутата Григорія Омельченка до Генеральної прокуратури про порушення карної справи відносно Кучми у зв'язку із замахом на народного депутата Олександра Єльяшкевича.

У даний момент, як повідомляла УП, Єльяшкевич знаходиться в США, де готує позов до президента України, який він збирається подати в американський суд. Також повідомлялося, що Єльяшкевич збирається просити політичний притулок у США.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування