Фракції новообраного парламенту

Четвер, 16 травня 2002, 15:04
У середу, 15 травня були сформовані перші шість фракцій Верховної Ради України 4 скликання. По обіді 16 травня найбільшою була фракція "Єдиної України", що нараховує 177 депутатів – за ніч "Єда" втратила одного мажоритарника. Друга за чисельністю – "Наша Україна" з 118 народними обранцями. Далі йдуть КПУ - 64 багнети, СДПУ (О) – 31. Фракція Блоку Юлії Тимошенко нараховує 23 нардепи, представництво соціалістів складається з 22 осіб.

Склад фракції "Єдина Україна" читайте тут
Склад фракції "Наша Україна" читайте тут. - оновлено
Склад Комуністичної фракції читайте тут.
Склад фракції СДПУ (О) читайте тут.
Склад фракції Блоку Юлії Тимошенко читати тут.
Склад фракції Соціалістичної партії читайте тут.

Станом на четвер позафракційними залишаються 12 народних депутатів. Цікавим є їхній перелік, адже з першого погляду зрозуміло, що це не просто мажоритарники, які ще "не визначилися".

Так, серед позафракційних опинилися два колишніх мешканці президії Верховної Ради третього скликання Іван Плющ та Степан Гавриш. Перший, як відомо, обирався за підтримки обох "Україн", а у вівторок не пройшов як спікер від блоку Ющенка. В перший день засідань Плющ підкреслював, що визначиться зі своєю фракційною приналежністю після завершення спікеріади. Представники "Нашої України" запевняли, що двічі спікер буде з ними. Найвірогідніше, що колишній віце-спікер, обраний за підтримки "За ЄдУ", також очікує на результати обрання керівництва парламента.

Серед позафракційних народних обранців два депутати від "Єдності" київського голови – близькі Олександрові Омельченку-батьку Анатолій Мокроусов та Станіслав Сташевський. Хоча напередодні виборів "Єдність" підписалася під створенням єдиної партії на базі "За ЄдУ", позафракційність людей київського мера говорить, що все ще може змінитися.

Не визначились зі своєю "фракційністю" Олег Панасовський (комуніст-мажоритарник), Костянтин Жеваго (був депутатом Ради третього скликання, належав до фракції "Солідарність", блок Ющенка не виставляв свого кандидата по його виборчому округу), Володимир Фіалковський (член фракції Зелених у парламенті попереднього скликання), Володимир Шкляр (член Аграрної партії) та Олександр Кеменяш (мажоритарник-бізнесмен, обраний на Закарпатті)

Приєднався до позафракційних у четвер й Віктор Горбачов, який напередодні вступив до "Єди".

Принципово поза межами будь-якої фракції залишається банкір Леонід Черновецький, якого на виборах підтримувала "Наша Україна". Крім того, офіційно позафракційний і Геннадій Удовенко, голова НРУ. Питання, до якої фракції приєднається він, очевидно не стоїть.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
17:23
На Донеччині росіяни вдарили по житловому сектору: загинула жінка
17:06
На Полтавщині ТЦК звернулися в поліцію: просять доставити близько 30 тисяч людей до військкоматів
17:05
"Спроба покращити імідж": Комісію ООН з прав жінок очолила Саудівська Аравія
16:36
У Херсоні росіяни обстріляли таксі: водій загинув, ще 2 людей поранено
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
Усі новини...