У США немає доказів продажу Україною "Кольчуги" Іраку – Колін Павелл

Четвер, 16 травня 2002, 15:29
Держсекретар Сполучених Штатів Колін Павелл заявив, що його країна не має доказів продажу української зброї чи високотехнологічного військового обладнання до Іраку.

Таку заяву пан Павелл зробив журналістам на борту літака, повертаючись із зустрічі міністрів закордонних справ країн НАТО у Рейк'явіку.

За словами американського держсекретаря, це питання було лише поверхнево зачеплене під час його зустрічі з українським міністром Анатолієм Зленком, позаяк воно обговорювалося через дипломатичні канали, і минулого тижня обидва керівники зовнішньополітичних відомств обмінялися листами з цього приводу.

Водночас, на думку Коліна Павелла, запевнення пана Зленка в тому, що постачань зброї до Іраку не було, американська сторона сприйняла як прояв розуміння Україною стурбованості Сполучених Штатів.

Пан Павелл повідомив також, що обговорив з Анатолієм Зленком відносини між блоком НАТО та Україною. Він додав, що українці прагнуть увійти до лав альянсу, але їм треба більше для цього зробити, ніж країнам, які вже чекають черги на вступ.

Українська служба ВВС

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування