У довготривалій спікеріаді зацікавлені "Єда" та комуністи

Четвер, 16 травня 2002, 18:06
На сьогоднішній день у парламентських сил ще немає розуміння того, що у Верховній Раді почалася спікеріада, вважає політолог, депутат з фракції "Нашої України" Микола Томенко. На його думку зацікавленими у спікеріаді можуть бути дві фракції: "Єдина Україна" та Комуністична партія України.

"Єдина Україна" розраховує, що за допомогою жорсткого тиску та роботи з депутатами їм вдасться щодня добирати 1-2 депутатів. Таким чином вони розраховують вийти на цифру в 226 голосів і без комуністів", - зазначив Томенко в інтерв'ю журналістам після засідання Верховної Ради у четвер.

Зиск КПУ, на його думку, полягає в тому, що "у протистоянні, клінчі двох сил виграє третя".

Політолог припустив, що у комуністів збільшуватимуться шанси отримати посаду керівника Верховної Ради - якщо "Єдина Україна" і надалі наполягатиме на обранні Литвина спікером, а "Наша Україна" також не відмовиться від ідеї обрати спікером свого представника.

Томенко також припустив, що голосування за спікера-комуніста можливе за умови, якщо "Наша Україна" отримає компенсацію у вигляді керівних посад в комітетах, а також, якщо у четвірки буде "розуміння того, що Ющенко є кандидатом на посаду прем'єра".

На думку Томенка, поки переговори "заблоковані", і їх відновлення можливе після ще двох провалених голосувань.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...