АЗАРОВ ЗНАЄ ЗАМОВНИКА ПЛІВОК МЕЛЬНИЧЕНКА

Четвер, 16 травня 2002, 20:13
Розмова президента України Леоніда Кучми з головою Державної податкової адміністрації Миколою Азаровим щодо справи банку "Слов'янський" на плівках екс-майора Державної служби охорони Миколи Мельниченка, була змонтована за дорученням колишнього віце-президента цього банку Бориса Фельдмана.

Про це повідомив на прес-конференції сам голова ДПАУ Микола Азаров.

За його словами, ДПАУ отримала інформацію, що Фельдман дав доручення щодо фальсифікації розмови президента та Азарова за три місяці до того, як цей уривок записів Мельниченка був оприлюднений.

За словами Азарова, задовго до оприлюднення плівок Мельниченка він виступав із заявами про злочинну діяльність керівника банку "Слов'янський" Фельдмана. Як зазначив Азаров, його заяви щодо злочинної діяльності Фельдмана були офіційно зафіксовані. Азаров також зазначив, що на ДПАУ і зараз продовжує чинитись політичний тиск щодо справи банку "Слов'янський".

19 квітня ц. р. Артемівський місцевий суд Луганська засудив Фельдмана до 9 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна, а також позбавив його права займати посади у кредитно-фінансовій та банківській сферах упродовж трьох років.

Під час судового процесу адвокати Фельдмана вимагали викликати до суду голову Державної податкової адміністрації України Азарова. Як зазначав адвокат Андрій Федур, на плівках, записаних колишніх майором Держохорони Мельниченком, є епізод, де зафіксована розмова Азарова та президента України Кучми, в ході якої, за словами Федура, обговорювалося "питання знищення банку "Слов'янський".

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування